fbpx

Magyar kerékpáros Karintia válogatottjában

A magyar junior országúti válogatott ezen a hétvégén Olaszországban áll rajthoz a 6. Giro del Friuli nemzetközi versenyen. Az utazó keretnek azonban nem tagja az idén osztrák csapatban sportoló Sulyok Balázs (RLM-Kostel’s-Grafenstein, edzője: Fülöp Tibor és Sulyok Zsolt), aki mégis részt vesz az itáliai megmérettetésen. Hogyan lehetséges ez?

A május 12-én Ausztriában, a Ried városában megrendezett körpályás versenyen Balázs csapattársa, a tavalyi belgrádi Ifjúsági Olimpia ezüstérmese, Marco Haller állhatott a dobogó legfelső fokára. A befutó után azonban a magyar fiúnak is kijutott a gratulációkból, aktív versenyzése ugyanis több szakembernek feltűnt. Jó szereplésének és elsősorban kiváló csapatmunkájának köszönhetően pedig meghívást kapott Karintia tartományi válogatottjába a június 6-8. között megrendezésre kerülő olasz versenyre. Nagy szó ez, mert külföldinek ilyen lehetőség eddig még nem adatott meg, olyan elismerés, amelyet illik elfogadni és meghálálni.

Sulyok vezeti a sort Riedben

Az első szakaszon erre rögtön lehetősége nyílik, időfutam specialistának számító sportolónk a 26 kilométeres csapatidőfutamon nagyon sokat tehet a gárda eredményes szereplése érdekében. A második szakasz 106 és a záróetap 108 kilométere nagyrészt hegyes terepen vezet, itt a cél a társak segítése mellett a mezőnnyel való célba érkezés lehet.

Balázson és a kiválóan sprintelő Marcon kívül Mario Pasterk is tagja a keretnek. A csapat fő erőssége a 2006-os Radjugendtour győztese, a hegyekben is kiváló teljesítményre képes, igazi körverseny-menő Jan Sokol (ÖAMTC-Focus-Völkertmarkt) lehet, akit a három grafensteini mellett csapattársa, Christian Pirker és Alexander Petschar (RSLM Gmünd) segíthetnek a jó eredményhez.

Forrás: Cycling Sport Center, Fülöp Tibor

Hozzászólások

Címkék:

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo