fbpx

Lovassyé a dobogókői Schwinn-Csepel hegyiverseny

A Betonexpressz 2000 Limonta elitversenyzőinek és a KSI ifijeinek is első komolyabb szezon eleji erőpróbája volt a több hetes edzőtábor után a Schwinn-Csepel országúti hegyiverseny. A közös olaszországi felkészülés meglátszott a viszonylag rövid, de intenzív viadalon, a két klub kerekesei abszolút uralták korosztályukban a mezőnyt.

Pomázról egyszerre rajtolt a csaknem 70 fős mezőny – köztük 13 gárda bringásával -, Dobogókőre azonban már kisebb bolyokban érkeztek a versenyzők. A leggyorsabb a tavaly még sérülésekkel küzdködő, új „betonexpresszes” szerzemény, a korábbi junior világbajnoki ötödik helyezett Lovassy Krisztián lett, az első komolyabb akció klubtársa, Cziráki István nevéhez köthető.

„Több mint 50 napot töltöttünk edzőtáborban, közben néhány szezon eleji viadalon is elindultunk, de még nem éreztem formában magam. Ezen a hegyi mezőnyversenyen már jól kijött az erőm. Cziráki Pityesz már hamar meglépett a mezőnytől, majd miután az utolsó kilométereken utolértem, élre álltam és én diktáltam a tempót. Együtt haladtunk, nem volt szükség sprintre, megnyertem a versenyt” – nyilatkozta a győztes. Lovassy az idei terveit ismertetve elmondta, hogy egyik legnagyobb – nem titkolt – célja az U23-as pálya Európa-bajnokság valamely dobogós helyének megszerzése.

Az abszolút győztes: Lovassy Krisztián

Az abszolút győztes: Lovassy Krisztián

„Sűrű hétvégénk van, ma hegyi mezőnyverseny, holnap pálya és egyenkénti, de szerencsére sokan eljöttek és népszerűnek bizonyult az „Open” kategória, melyben az amatőröknek is lehetőséget adtunk. Egyszerre indítottuk a bringásokat, a legjobbak fél óra alatt teljesítették a 16 kilométeres emelkedőt. Nagy segítségünkre volt a „Freedom” motoros csapat, akik baráti közösségként szabadidejükben vállalták a verseny biztosítását.” – nyugtázta Somogyi Miklós főszervező, a KSI Schwinn-Csepel SE szakvezetője.


Schwinn-Csepel Országúti Hegyiverseny, 2008. április 4., Pomáz-Dobogókő, 16 km, eredmények:

Igazoltak:

Elit:
1. Lovassy Krisztián (Betonexpressz Limonta SE)
2. Cziráki István (Betonexpressz Limonta SE)
3. Kónya Tamás (Kommuna.org)

Ifjúságiak:
1. Simon Péter (KSI Schwinn-Csepel SE)
2. Szabó-Biczók Márton (KSI Schwinn-Csepel SE)
3. Támer Kolos (KSI Schwinn-Csepel SE)

Serdülők:
1. Radonics Máté (KSI Schwinn-Csepel SE)
2. Kelemen Szabolcs (SZSZKE)
3. Petrik Gergő (KSI Schwinn-Csepel SE)

Nyílt kategória:

1. Verebély Viktor (Conrad-Papírkutyák)
2. Bohács Roland (Giant-Gyömrő)
3. Tóth Attila (Go-Fast Bikeexpress)

Letölthető dokumentumok:
– részletes eredménylista

Forrás és fotók: KSI Schwinn-Csepel SE sajtóközlemény

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo