fbpx

Lacondeguy nyert Leogangban

Idén január 30-án rendezték a szomszédos Ausztriában a szezon első nagy nemzetközi freeride versenyét a Kona szervezésében, amelyre 12 ország 23 versenyzőjét hívták meg, tehát tulajdonképpen a Qashqai Challenge összes nagy neve ott volt, hiszen már ők is ki voltak éhezve egy kis megmérettetésre.

A pályát a Kona Clump Team versenyzője Grant „Chopper” Fielder tervezte. A célja csak annyi volt, hogy hatalmas magasságokba ugorhassanak rajta a versenyzők. Emellett persze mindenkinek meg kellett küzdenie a hóval is. Szerencsére nem is kímélték magukat a közönség legnagyobb örömére: az authoros cseh Thomas Zejda egyből egy hátraszaltóval ugrott a kezdő ívbe a rajttoronyból, a végén harmadik Amir Kabbani a step-up-on egy hátraszaltó-kormánypöri-egyláb kombinációval brillírozott, míg Martin Söderstörmtől az utolsó ugrón egy dupla vázpörit láthattak a jelenlévők.

A legbetegebb ugrás díját viszont a manchesteri Lance McDermott vihette haza, aki a világon elsőként mutatott be versenyen nullkezes előreszaltót. Sajnos nem sikerült tökéletesen az érkezése, mert mindkét lába lecsúszott a pedálról, de a sorozata, így is elég volt a második helyhez. A győztes a spanyol Andrew Lacondeguy lett, aki jól kamatoztatta a freestyle motoros tudását a hatalmas eldobókon, így kommentálta az eseményt:

„Haver, imádtam ezeket a duplákat. Chopper remek munkát végzett. Ilyennek kell lenniük: nagynak! Remélem idén a legtöbb pálya nagyobb lesz, mint tavaly. Fejlődnünk kell, mert ez monti és nem BMX. Hatalmas ugratók kellenek, legalább tíz méteresek vagy nagyobbak.”


Eredmények:

1. Andreu Lacondeguy (ESP / Kona)
2. Lance McDermott (GBR / Scott)
3. Amir Kabbani (GER / Cannondale)
4. Martin Soederstroem (SWE / NS Bikes)
5. Trond Hansen (NOR / Specialized)
6. Grant Fielder (GBR / Kona)
7. Yannick Granieri (FRA / Giant)
8. Sam Pilgrim (GBR / Diamondback)
9. Damian Siriski   (CZE / Author)
10. Niki Leitner (AUT / Kona)

Szöveg: KGÁdám
Fotók forrása és további információ: www.rasoulution.com

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo
Sütibeállítások