fbpx

Küzdelem az elemekkel: Kínok kínja 2011

Az időjárás jelentősen megnehezítette az idei Kínok kínja országúti mezőnyverseny indulóinak dolgát, lévén, hogy 2011. május 15-én ködös, felhős idő várta őket a rajtnál, majd röviddel a rajtot követően elkezdett esni az eső és lehűlt a levegő. A versenyen az AEGON Cycling Team nem kevesebb, mint 19 fővel képviseltette magát. A csapat színeit: Kiss Gergely, Borbély György, Pintér Tamás, Pályi Csaba, Verebélyi Viktor, Vígh Zoltán, Szabó-Biczók Márton, Simon Balázs, Molnár István, Rónaszéki Balázs, Molnár Tamás, Mesa-Mayo András, Keszthelyi Dániel, Balás Gergely, Huszár Péter, Kutács Zsolt, Németh Zoltán, Szauer Károly és Török Zoltán képviselték. Az AEGON Cycling Team mellett részt vett a versenyen a teljes magyar élmezőny: az ORA Hotels-Carrera, a CUBE-Balaton Team, a Cervelo-Prolog és a Team Bátorfi AKTK csapata is.

Az abszolút dobogósok: Fejes Gábor a győztes, Vígh Zoltán második, a képről hiányzik Kiskó Gábor

Az abszolút dobogósok: Fejes Gábor a győztes, Vígh Zoltán második, a képről hiányzik Kiskó Gábor

A rajtot követő szeles esős időben az ORA Hotels-Carrera versenyzői álltak az élre és tempót diktálva elkezdték lemorzsolni a mezőnyt. Az első emelkedőkön folyamatosak voltak a próbálkozások, ám ezek közül egyik sem járt sikerrel, azonban a magas tempó miatt mindössze húsz-huszonöt kerékpáros maradt az élcsoportban, ám a mezőny ekkor megtorpant és hátulról közel harminc fő felért. Héreg előtt nem sokkal egy, a vizes úton nem látszódó hatalmas olajfolton gyakorlatilag a főmezőny fele elesett, sajnos az AEGON Cycling Team több versenyzője is belekeveredett a bukásba. Szerencsére senki nem szenvedett komolyabb sérüléseket és mindenki tudta folytatni a viadalt. A bukást követő kavarodásban apró darabokra szakadt a mezőny, elől kialakult egy öt fős élcsoport, benne Vígh Zoltánnal. Rajta kívül Simon Péter és Lovassy Krisztián (ORA Hotels-Carrera), Fejes Gábor (Team Bátorfi AKTK) és Kiskó Gábor (Bianchi Club) tekertek. Őket követte egy nagyobb csoport benne: Kiss Gergellyel és Verebélyi Viktorral. Az élen haladó ötös előnye folyamatosan nőtt, a dombos részen azonban Lovassy leszakadt róluk, így négyen maradtak elől.

Árvai Attila csapatvezető eligazítást tart a verseny előtt

Árvai Attila csapatvezető eligazítást tart a verseny előtt

Nem sokkal később egy horrorisztikus bukás borzolta a kedélyeket: az egyik lejtmenetben Simon Péter gyakorlatilag lerepült az útról egy gödörnek köszönhetően, szerencsére nem lett komolyabb baja, agyrázkódással megúszta a balesetet. Simon Péter balesete miatt hárman maradtak elől, Fejes Gábor többször is megpróbált ellépni a többiektől. Ez végül harminc kilométerrel a cél előtt sikerült is neki egy emelkedős részen. Előnye lépésről lépésre növekedett, végül három perc előnnyel ért célba (ideje: 3:01’43”). A második helyre az AEGON Cycling Team kerekese Vígh Zoltán, a harmadikra a sokat dolgozó Kiskó Gábor érkezett.

Vígh Zoltán okos versenyzéssel a második helyet szerezte meg

Vígh Zoltán okos versenyzéssel a második helyet szerezte meg

Az AEGON Cycling Team versenyzői közül Verebélyi Viktor a 8., Kiss Gergely a 12., Rónaszéki Balázs a 15., Pintér Tamás a 16., Pélyi Csaba a 18., Huszár Péter a 26., Borbély György a 32., Molnár István a 35., Kutács Zsolt a 62., Molnár Tamás a 63., Szabó-Biczók Márton a 64., Keszthelyi Dániel a 82., Németh Zoltán a 84., és Szauer Károly a 115. helyen ért célba.

További információk:
– abszolút eredménylista
– korcsoportos eredménylista

Forrás és fotó: VBT Sport Kft – AEGON Cycling Team; VBTroad.com

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo