fbpx

Kürtös Kupa 2009

Április 26-án újra bringásokkal telt meg a gyenesdiási Nagymező. A Kinizsi SK idén harmadik alkalommal rendezte meg a Kürtös Kupát. A szervezőknek ismét sikerült felidézni a hazai hegyikerékpár versenyek 90-es évek elejére jellemző hangulatát. Az évről-évre növekvő és erősödő mezőny ellenére a szó legpozitívabb értelmében egy igazi amatőr versenyről van szó, profi szervezéssel.

kurtos_1

A pálya nem változott, az indulók a már megszokott 3,3 kilométer hosszú körön mérhették össze erejüket 2, 3 és 6 körön. A nézők lelkes buzdítása közepette mindhárom távon izgalmas „csatát” vívtak a kerekesek.

A 6 körös futam rajtja

A 6 körös futam rajtja

A legtöbb versennyel ellentétben legnépszerűbbnek a hosszú táv bizonyult, ahol Blazsó Márton nemcsak nyert, hanem – tőle várható módon – a korábbi körrekordot is megdöntötte. A verseny gyorsaságát mutatja, hogy még a második és harmadik helyezett legjobb körideje is elég lett volna erre.

A 6 körös futamban Blazsó Márton volt a leggyorsabb

A 6 körös futamban Blazsó Márton volt a leggyorsabb

Az eredményhirdetés végén a verseny főszervezője Léránt Balázs hosszas titkolózást követően elárulta, hogy a Dynamo Maraton helyett az idén augusztus 22-én egy egész napos bringás bulival várják mindazokat, akik nem csak versenyezni szeretnek.

A lelkes szervezőgárda

A lelkes szervezőgárda

Eredmények (6 kör):

Férfi felnőtt:
1. Blazsó Márton (Contact SE)
2. Búr Zsolt (Bringabanda)
3. Kovács Botond (Tatabányai KTK)

Női Felnőtt:
1. Rozsnyai Mariann (Bp. Meditech SC)
2. Horváth Ágnes (Balatonfüred)
3. Karácsony Ildikó (Kőszeg)

Részletes eredménylista és bővebb információ: http://www.dynamo-maraton.atw.hu/

Szöveg: Kovács Botond; Fotó: Kenyeres Zsolt

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo