fbpx

Közös ukrán-magyar országúti kerékpárverseny körvonalazódik

Az Ukrán Olimpiai Bizottság kihelyezett ülést tartott múlt héten Ungváron, amelyre hivatalosak voltak a Magyar Kerékpáros Szakági Szövetség képviselői – Törzsök Zsolt elnök (a Magyar Olimpiai Bizottság tagja) és Sutkó Mihály felügyelő bizottsági tag is. A tanácskozáson több más témakör mellett szóba került egy közös ukrán-magyar országúti kerékpárverseny megrendezése is, amelyet a szakemberek a jövő év egyik fő célkitűzésének tekintenek.

Central-European Tour 2010

Central-European Tour 2010

Ukrán részről Szergej Bubka olimpiai bajnok, hatszoros világbajnok rúdugró, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság alenöke, valamint Ivan Renjak a Kárpátaljai Olimpiai Bizottság elnöke, illetve magyar részről Törzsök Zsolt, a Magyar Kerékpáros Szakági Szövetség elnöke megállapodott: a 2011-es versenyidényben rendeznek egy Kárpátalját, illetve Borsod megyét összekötő nemzetközi kerékpárversenyt a Central-European Tour részeként.

A Central-European Tour a jövő évben szerepelni fog az UCI (Nemzetközi Kerékpáros Szövetség) kiemelt kategóriás versenynaptárában az Europe Tour versenysorozat részeként. A verseny a tervek szerint Békés megyéből indul, és egy fővárosi szakasszal zárul, melynek keretein belül a versenyzők a Parlament előtt fognak körözni.

Sutkó Mihály főszervező elmondta, fővédnöknek felkérték dr. Schmitt Pált a Magyar Köztársaság elnökét, a Magyar Olimpiai Bizottság tiszteletbeli elnökét.

Forrás: www.mksz.com
Fotó: www.kerekparsport2000.hu

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo