fbpx

Ki lesz Bécsben a levegő királya?

Az osztrák fővárosban immár negyedszer kerül sor arra, amiről idehaza sajnos még csak álmodozhatunk: a Császárváros szívében, a városháza előtti téren felépített pályán mérik össze erejüket a világ legjobb dirt jump riderei. A versenyre 2009. április 4-én és 5-én kerül sor, a helyszín relatív közelsége miatt pedig a magyar kerékpár rajongók érdeklődésére is számíthat az esemény.

Tavaly 13 európai ország (köztük hazánk) 45 bringása mérkőzött a Rasoulution által rendezett Vienna Air King dirt versenyen. A rendezvényre az ARGUS Bike Festival keretében került sor (így lesz ez idén is), melyre 2008-ben 85.000 látogató volt kíváncsi. A győztes, Sam Pilgrim így jellemzi az eseményt:

„Vienna Air King az egyik legkedvesebb versenyem, miután ez az első dirt esemény az évben, jó újra találkozni a haverokkal, és emellett egy valóban gyönyörű helyen bringázhatunk. A pályát tavaly is jól eltalálták, így már alig várom, hogy újra Bécsben versenyezhessek.”

2009-ben 7.500 eurós összdíjazásért folyik majd a harc, melyben várhatóan részt vesz a tavalyi verseny 12 legjobb ridere: Sam Pilgrim, Mike Smith, Martin Söderström, Linus Sjoeholm, Bartek Obukowicz, Trond Hansen, Benny Korthaus, Amir Kabbani, Alexander Etzold, Rob Jauch, Yannick Granieri és Mischa Breitenstein.

Fotók forrása és további információk: http://www.vienna-air-king.at

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo