fbpx

Kétmérföldes pókerparti

A Yasec Kft. és a Magyar Kerékpáros Szakági Szövetség pálya időfutam versenysorozata a pályasport népszerűségének fellendítése érdekében. Menj két mérföldet, azaz nyolc pályakört, amilyen gyorsan csak tudsz. Fél éven belül korlátlan alkalommal próbálkozhatsz. Legjobb időeredményed felkerül arra a listára, ahonnan a legjobb negyven férfi és tíz női versenyző továbbjut a következő fordulóba. Itt azonban már nem a bringa nyergében kell bizonyítanod, hanem a kártyaasztalnál…

Részletes versenykiírás

A verseny helyszíne:

Időfutamok: Millenáris Sporttelep, XIV. Budapest Szabó József utca 3.
Pókerparti: Millenáris Sporttelep

Versenyközpont:

Millenáris Sporttelep, MKSZSZ iroda

A verseny szervezője:

Yasec Kft., Magyar Kerékpáros Szakági Szövetség

A verseny időpontja:

Az időfutamok 2008. május 28. és 2008. október 22. között minden szerdán 16 órától, míg a végső sorrendet eldöntő pókerjátszma 2008. október 29-én.

Nevezés:

Az MKSZSZ irodájában 2008. május 28. és 2008. október 22. között szerdánként 15 és 16 óra között Szabolcsi Szilvia pályakerékpáros olimpikonnál.

Nevezési díj:

2500 forint. A nevezési díj tartalmazza az MKSZSZ amatőr licencét – mely a pályahasználathoz elengedhetetlen -, valamint három alkalommal az időmérés díját. MKSZ/UCI, valamint MKSZSZ amatőr licenccel rendelkezők számára a nevezési díj 1000 forint.

Az indulás feltételei:

– a Millenáris Sporttelep házirendjének megismerése, rendelkezéseinek tudomásul vétele, minderről írásos nyilatkozat a versenyközpontban
– az MKSZSZ amatőr licence igénylőlap kitöltése a versenyközpontban
– a nevezési díj befizetése
– versenyzői kategória megjelölése (elit, amatőr, futár vagy ironman)
– Zárt, keményhéjú fejvédő használata

Versenytáv:

8 × 1 kör, azaz 8 × 412 m = 3296 méter. A verseny repülőrajtos, a versenyzők a célegyenes felezővonalától a korlát mellől indulnak, a rajt/cél a célvonalnál van. Egy bizonyos versenyző az adott versenynapon a távot csak egyszer teljesítheti. A versenyző a nevezési díj fejében a távon összesen három alkalommal próbálkozhat a kijelölt szerdai napokon. További időmérésre is van lehetőség, ebben az esetben 200 Ft/időmérés kiegészítő díj fizetendő. A versenytáv teljesítése után a versenyző továbbjuthat a fináléba, ahol a Texas Holdem Tournament szabályai alapján pókerpartin dönti el az első 40 férfi és 10 női helyezett a végleges helyezési sorrendet.

poker1.jpg

Korcsoportok, kategóriák:

A versenyen MKSZ/UCI licenccel rendelkező (elit), valamint MKSZSZ amatőr licenccel rendelkező (amatőr) versenyzők egyaránt indulhatnak.

a következő korcsoportok kerülnek értékelésre: férfi U40; férfi 40+; női U40; női 40+; gyermek U14

Ezen felül a következő kategóriákban kerül sor korosztálytól független összetett díjazásra:
elit, amatőr, futár, ironman

A nevezéskor meg kell jelölni a korcsoportot és a kategóriát is. Az egyes kategóriába való tartozást igazolni kell (MKSZ/UCI licenc kártya, futár munkaviszony igazolása, Ironman táv teljesítésének igazolása).

Díjazás:

Minden egyes kategóriában az első helyezett emléklapot kap és tárgyjutalomban részesül a következőképpen:

abszolút győztes: nettó 100.000 Ft

Korosztályok:
férfi U40 – Dedaelementi Pista kormány
férfi 40+ – Dedaelementi Pista kormány
női U40 – Garmin Nüvi200 pink
női 40+ – Garmin Forerunner50
gyermek U14 – kerékpár

Kategóriák (korosztálytól független összetett díjazás):
elit – Garmin Edge 705 kerékpáros GPS készülék
amatőr – Yasec pályaváz
futár – Deda Elementi Pista Velocita kormány
ironman – Deda Elementi időfutam kormány

A verseny menete:

Az időmérésre kijelölt versenynapokon a jelentkezők egymás után teljesítik a nyolckörös távot. Minden egyes versenynapról jegyzőkönyv készül, benne a versenyzők időeredményével. Adott versenyző a nevezési díjért cserébe a versenyszámot 3 alkalommal teljesítheti, az összesítésbe a legjobb időeredmény számít bele. A három alkalmon felül lehetőség van további próbálkozásra 200 Ft/alkalom kiegészítő díj fejében. Az utolsó időmérésre kiírt nap 2008. október 22., az időeredmények ezután rangsorolva lesznek, és a legjobb 40 férfi, valamint 10 női abszolút (korosztálytól független) időeredmény birtokosa továbbjut a végső helyosztóra, azaz a mindent eldöntő pókerpartira, melyre 2008. október 29-én kerül sor. A verseny korosztályos és kategória nyertesei itt kerülnek kihirdetésre.

Egyéb rendelkezések:

– A versenyen bármilyen kerékpárral el lehet indulni.
– A versenyen mindenki saját felelősségére indul.
– A részletes pókerszabályok a www.pokerszabalyok.com/texas-holdem-pokerszabalyok oldalon érhetőek el.

Hozzászólások

Címkék:

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo