fbpx

Ivanics Gergelyé a P-Nívó Grand Prix

Hétvégén az alföldi Tiszagyenda volt a hazai országúti kerékpársport központja. A P-NÍVÓ Betonexpress 2000-Corratec SE a térségben rendezte az Europa Tourba tartozó két, egynapos viadalát. A Nemzetközi Kerékpáros-szövetség naptárában is szereplő 1.2-es versenyen, a 2. P-NÍVÓ GP-n, a szervező klub kerekese, Ivanics Gergely újabb Europa Tour pontokkal gazdagodva győzött. A rendezők a gyermekeknek utánpótlásfutamokat írtak ki.

A felnőtt körpálya útvonala Tiszagyendáról indulva – és oda visszaérkezve – Tiszaroffon és Fegyverneken vezetett keresztül. A 176 kilométernek 73 bringás vágott neki. Viszonylag hamar kialakult az első elmenés, melyből az 50. kilométer környékén már csak hatan maradtak, köztük a magyar bajnok Madarassal és a bajnoki dobogós Ivaniccsal.

Ivanics Gergely: „A célunk az volt, hogy valaki a csapatunkból megnyerje a mai versenyt. Ez nekem jött össze, igaz, nem tudom, mikor fáradtam el így utoljára. Közel 30 kilométerrel a cél előtt robbantottam, sikerült megszöknöm, majd a Katay-s Loria utolért. Együtt mentünk a befutóra, ahol én voltam a gyorsabb. A mezőnynek majd’ öt percet adtunk. Nagyon örülök a győzelmemnek, újabb 40 Europa Tour ponttal gazdagodtunk.”

Eredmények, 2. GP P-NÍVÓ:
1.. Ivanics Gergely (P-NÍVÓ-Betonexpressz 2000-Corratec SE), 4:13:34,
2.. Loria Dominico (Team Katay), 4:13:36,
3. Stevic Ivan (Szerb Válogtott), 4:18:25.
Legjobb U23-as versenyző: Kratochvila Jakub (cseh, CK Windoor’s Pribam)
Legjobb csapat: P-NÍVÓ-Betonexpressz 2000-Corratec SE

[flv]http://www.bringatv.hu/videos/pnivo_szakasz_2.flv[/flv]

Hozzászólások

Címkék:

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo
Sütibeállítások