fbpx

Ismét edzőverseny a Millenárison

Az április 5-ei versenyhez hasonló pályaversenynek ad majd ismét helyett a Millenáris 2009. április 18-án szombaton. A verseny célja a pálya szakág népszerűsítése és versenyzési lehetőség az Országos Bajnokság előtt.


A 10 órától kezdődő látványos profi futamok mellett megint lesznek a bárki számára nyitott amatőr futamok is – 200 és 412 méteres időfutam, rendre 10:50 és 12:10-es kezdéssel-, melyekre a helyszínen is benevezhetnek a magukat megmérettetni szándékozók, ha hoznak magukkal egy bukósisakot. Újdonság viszont a bringapóló bajnokság, ahol a Blue Scorpions csapata fog nem hivatalosan visszavágni az április 4-én Bajon elszenvedett ob vereségért a BVSC csapatának. Előreláthatólag nagyon izgalmas és véres küzdelem fog zajlani, érdemes megnézni.

A bringapólót a versenyt követően bárki kipróbálhatja majd. Nem kell hozzá semmi egyéb, csak egy működőképes kerékpár, ütőt a rendezők a helyszínen biztosítanak. A verseny fővédnöke Krizsanits János, a Kerékpáros Magyarországért Szövetség elnöke. Az elit futamokra április 16-áig lehet nevezni az MKSzSz irodában vagy a bvscsuli(kukac)t-online.hu e-mail címen a versenyző UCI kódjának megjelölésével. Szóval, ha már nem bírod ki tömény bringa nélkül a Critical Mass-ig, akkor gyere ki a Millire, és „Rag’ meg!”

A helyszín még mindig: Budapest, XIV. Szabó József utca 3.


A Millenáris Sporttelepről:

A Millenáris Velodrom az egyetlen komoly versenyek rendezésére alkalmas hazai kerékpárpálya és egyben egész Európa legrégebbi ilyen létesítménye. 1897-ben itt rendezték az első nyilvános hazai futballmérkőzést, 1928-ban pedig a kerékpáros világbajnokságnak adott otthont. A 112 éves, Hajós Alfréd tervei alapján a húszas években átépített pálya szerdán 15 és 20, szombaton 10 és 15 óra között nyitva áll bárki előtt, a belépés ingyenes. Bár az épület kerületi védettséget élvez, korábban a Nemzeti Sporthivatal elbonthatóként, területét magánbefektetőknek átadhatóként, hasznosíthatóként jelölte meg. Ez a magyar sport bölcsőjének pusztulásával fenyeget.

További információk: http://velodrom.hu
Szöveg és fotó: Gajdov Géza

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo
Sütibeállítások