fbpx

II. Tisza-tó Maraton – országútival és hegyikerékpárral

A Tisza-tavat megkerülő július 20-ai kerékpáros maratonon az országúti- és a hegyikerékpárosok együttesen mérkőzhettek. A tiszafüred-halastéri rajtnál 260 kerekes vágott neki a 70 és 44 kilométeres távnak; kit a versenyzés, kit pedig egy hangulatos túra-részvétel motivált. Az EuroVelo 11-en való tókerülés alkalmával az országúti abszolútot Vígh Zoltán és Vajkó Ildikó, a hegyikerékpárosok közt Specziár Viktor és Budai Anita nyerte.

A Nagy SE és a Szilvásváradi Túrakerékpáros Klub szervezte, családok számára is népszerű kétnapos bringás jamboreet vízbeugró bemutató, Neon-koncert és vízi programok színesítették. A szervezők országúton és hegyikerékpárban 6 kategória férfi-női kerekeseit díjazták. A viadal a 11-es jelű EuroVelo kerékpárúton vezetett. A Tisza-tó menti szakasz része az európai országokat összekötő kerékpáros vándorút-hálózatnak, mely a norvégiai Nord-Capot a görögországi Athénnal köti össze. A 6000 km-es útvonal Kelet-Európa legérdekesebb régiót is érinti. A szakmai támogató Hauser jóvoltából ingyenes kerékpárszervíz és bemutató állt az érdeklődők rendelkezésére illetve értékes kerékpárok kerültek sorsolásra.
Középen Specziár Viktor
Specziár Viktor, abszolút győztes (MTB): „Montival is tartani lehetett a lépést az országútiakkal, bár kicsit más az áttételtartomány, na meg megfelelő gumit kellett választani. Két technikai problémám is akadt, melynek következtében meg kellett állnom, de kategóriámban így is győzni tudtam. Minden versenyzési lehetőséget próbálok kihasználni, ezúttal egy Tisza-tavi fürdőzés is belefért a végén.”.

Vajkó Ildikó, abszolút győztes (országút): „Tiszafüredi vagyok, hazai pályán versenyeztem, nap mint nap itt készülök. Ritkán versenyzem, de ha helybe hozzák a viadalt, természetesen örömmel elindulok rajta.”

Tarnai Csaba, főszervező:
„Kiváló minőségű aszfaltúton, gyönyörű környezetben vezetett a verseny. A jövőt illetően el kell gondolkodnunk, hogy hogyan tudjuk még jobban elkülöníteni a profibb versenyzőket a túrázni vágyó családoktól.”

Eredmények, II. Tisza-tó Maraton, 70 kilométer:

Vígh Zoltán az abszolút győztes
Férfi országúti abszolút
1. Vígh Zoltán (Postás SE) 1 ó 34:30
2. Nagy Gyula (Alföld KS) 1 ó 34:32
3. Vízer Barnabás (Katay Team) 1 ó 36:57

Férfi hegyikerékpár abszolút
1. Specziár Viktor (FTC) 1 ó 40:26
2. Farkas Attila 1 ó 40:29
3. Lengyel László (Chilli Sport) 1 ó 40:30

Női országúti abszolút
1. Vajkó Ildikó 1 ó 55:53
2. Lőrincz Mónika 2 ó 06:51
3. Péter Zsuzsanna 2 ó 24:53

Női hegyikerékpár abszolút
1. Budai Anita (Sólyom Team) 2 ó 15:53
2. Farkasné Solymosi Anett 2 ó 16:35
3. Sándor Edina 2 ó 19:27

[flv]http://www.bringatv.hu/videos/tisza_to_elonap.flv[/flv]

Részletes eredmények:
http://www.nse.hu/nse/index.php/tisza-to-eredmenyek

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo
Sütibeállítások