fbpx

Időfutam a Szentendrei szigeten

Április 5-én, vasárnap délelőtt 10-től a Szentendrei szigeten tartják az Amatőr Kupa kerékpáros versenysorozat első futamát, melyet a Békásmegyeri Vándor Kerékpáros Klub szervez. A GreenZone – Békás Időfutam Budapest Bajnokság Tahitótfaluból induló és oda is érkező, Kisoroszit érintő 18 kilométeres távján 9 férfi, 3 női korcsoportban és idén először rekumbens kategóriában is indulhatnak az amatőr versenyzők.

Az idei Amatőr Kupa tíz versenyből áll, a kiírásban szerepelnek mezőnyversenyek és időfutamok is. A legtöbb futamon rövid és hosszú táv közül választhatnak a versenyzők, lesznek tízegynéhány kilométeres távok is, a leghosszabb pedig a Balaton-kerülő júniusi Tour de Pelso 200 kilométere lesz. A kupa futamainak többségén bármilyen kerékpárral lehet indulni, egyes versenyeken a mountain bike-oknak külön kategóriát tartanak fent.

Az Amatőr Kupában minden évben az utolsó futam eredményhirdetését követően az éves teljesítmények alapján korosztályonként Amatőr Bajnokok hirdetésére, az érmek és az oklevelek átadására kerül sor. A kupa versenyein bárki elindulhat, aki betöltötte a 12. életévét (nők esetében a 14-et) a nevezéshez fényképes igazolvány szükséges. Az Amatőr Kupa versenysorozatba a helyszínen is regisztrálhatnak a versenyzők.

A Békás időfutamra a nevezési díj a helyszínen 1300 forint (8:30-9:45 között), a versenyen fejvédő használata kötelező.

További információk az április 5-i futamról:
Békásmegyeri “Vándor” Kerékpáros Klub; www.bvkk.hu


Amatőr Kerékpáros Egyesületek Szövetsége

Az Amatőr Kerékpáros Egyesületek Szövetsége (AKESZ) az amatőr kerékpáros versenyzőkért és a kerékpársport utánpótlás biztosításáért dolgozó civil szervezet. Kilenc kerékpáros szervezet együttműködését koordinálja, melyek közösen szervezik meg minden évben az Amatőr Kupa versenysorozatot.

További információk az AKESZ-ről: http://www.akesz.hu

Forrás: BVKK/AKESZ sajtóközlemény

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo