fbpx

Hotel Karos Spa Zalakaros Maraton

A 2009. július 18-19-én lebonyolított kétnapos balatoni bringás hétvége szombaton egy esős, viharos, balatonfüredi kritériummal kezdődött, és egy verőfényes, hamisítatlan nyári hangulatú, zalakarosi maratonnal folytatódott. Immár harmadik éve járnak ide a bringások az ország minden pontjából egy jót túrázni, vagy versenyezni a Kis-Balaton körül, és ezúttal a több külföldi csapat is színesítette a mezőnyt.

zalakaros_11

Az elmúlt évek versenyein sok bringás ismerte és kedvelte meg Zalalkarost és környékét a Kis-Balatont. Rögtönzött közvélemény kutatásunk alapján elmondható, hogy többen visszajárnak ide, hogy a családnak is megmutassák ezt a környezetet: a tó természeti értékeit, vagy a Zalakaros feletti izzasztó szőlődombokat. Idén is ezek voltak a legfőbb vonzerei az országúti maratonnak. A 30 km-es túra egy sokak számára eddig még ismeretlen úton haladt: tavaly ősszel adták át a bringásoknak a Kis-Balaton mellett haladó kerékpárút öt kilométeres szakaszát. A versenyzőknek kijelölt 45 km-es kör utolsó 6 kilométerén pedig idén is meg kellett mászni a zalakarosi dombokat a keskeny és nagyon kanyargós utakon – amelyek igazi, eredeti ízt adnak ennek az eseménynek. A Zalakaros Maratonon ismét sikere volt a mountain bike kategóriának: közel félszáz montis érezte úgy, hogy kipróbálja magát az aszfalton is.

zalakaros_2

Az idei évben a profi mezőnyből a Betonexpress 2000 Limonta és az FTC Merida Revolution csapata mellett több külföldi klubot is sikerült meghívnia a szervezőknek – ehhez nagyban hozzájárult az is, hogy egy hétvégén két eseményt is szervezett a Vuelta Sportiroda (a Zalakaros Maraton mellett a balatonfüredi kritériumot). A külföldiek közül a magyar származású, többszörös szlovák bajnok, Nagy Róbert számára lesz a legkellemesebb emlék a Karos Spa Maraton: nagyon jó napot fogott ki, sokáig egy szökésben tekert Ivanics Gergővel, de a második körben úgy döntött, hogy egyedül vág neki a hegyeknek – és Gergő nem tudott vele lépést tartani. Nagy Robi vasárnap mindenkinél jobban bírta a meleget és a nagy tempót: a célba közel 2 perces előnnyel érkezett Ivanics, és 3 perccel a mezőny előtt. A győztes ideje 2:13 perc, ami jobb, mint a 40 km/h-s átlag – ezekkel a kanyargós hegyi utakkal nem tűnik rossznak…

zalakaros_3

A 13 fős üldözőboly érkezése igazi izgalmakat okozott, hiszen az értékes harmadik helyért sprinteltek – az első három helyezett 1-1 százezer forint értékű wellness hétvégét nyert a négycsillagos Hotel Karos Spa-ban. Talán a különdíjnak is köszönhetően, a fiúk 60 km/h fölötti tempóval robogtak át a célvonalon, és ebben a csatában Madaras Zoltán (Betonexpressz 2000) egy kerékpárhosszal előzte meg Müllner Zoltánt (FTC Merida Revolution).

Nagy Róbert az országúti maraton abszolút győztese

Nagy Róbert az országúti maraton abszolút győztese

A 90 km abszolút első három helyezettje és a sorsolás szerencsés nyertese mellett egy-egy Hotel Karos Spa wellness hétvégét nyert még a Férfi Master2 kategória győztese, Borbély György és a női 45 km abszolút győztese, Király Mónika is. Ők igazán kellemes környezetben pihenhetik ki a verseny fáradalmait.

zalakaros_5

Letölthető dokumentumok:
– teljes eredménylista

További információk: www.kerekparinfo.hu

Forrás: Vuelta Sportiroda sajtóközlemény

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo