fbpx

Hatalmas csata várható a szezonnyitó XTERRA futamon

Az XTERRA többszörösen koronázott királya, Conrad Stoltz idén a dél-afrikai XTERRA világkupa-futamon kezdi az évet. Számára hazai pálya, de éppen ezért is jelent nagy kihívást. A női mezőnyben pedig a média által is kiemelt versenyzőnek, Erdélyi Eszternek szurkolhatunk! Az esemény hivatalos plakátján is ők ketten szerepelnek. Ráadásul ebben az évben nagyon sok közös versenyük lesz…Az elmúlt évek balszerencse sorozata után (technikai balesetek, csuklótörés, hátsérülés) Conrad a tavalyi évben hihetetlen sikeres versenyzéssel tért vissza a mezőnybe: megszerezte harmadik világbajnoki címét, az amerikai bajnoki címet és az Amerika Kupát! Szavai szerint a hazai versenyt soha nem hagyja ki, hiszen számára nemcsak az eredmények, hanem a példamutatás is fontos – azt pedig elsősorban a saját hazájában kell hangsúlyoznia.

eszter1.jpg

“Nagyon szeretek itt versenyezni, ráadásul idén az eddigi legkomolyabb mezőnyben rajtolhatunk. A versenyzők többsége már itt van, és sokukkal együtt edzek. Közülük is szeretném kiemelni Erdélyi Esztert, aki még számomra is hihetetlen energiával küzd az XTERRA versenyeken. Rohamosan fejlődik és úgy tudom, hogy hazájában lelkes segítői és támogatói vannak. Megérdemli! Ráadásul egy olyan csapat áll mögötte, amilyenre a világon is kevés példa van. Remélem megismerem őket az idén… Most is sokat edzünk együtt Eszterrel.”

A verseny egy izgalmas és különleges pályán kerül megrendezésre, ami részeiben nem igazán nehéz, de összességében technikás és fárasztó: 1500 m úszás, 30 km hegyikerékpár és 10 km terepfutás. Nemcsak a világ legjobb XTERRA versenyzői teszik próbára magukat rajta, hanem több élmezőnybeli hegyikerékpáros és triatlonista is.

Fotó: XTERRA SA

Forrás: www.3x2s.hu

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo
Sütibeállítások