fbpx

Háromszáznál is több induló az Amatőr Kupa első futamán

2009. Április 5-én, vasárnap 190 elő- és 138 helyszíni nevezővel, összesen 328 versenyzővel tartották a Szentendrei szigeten a GreenZone-Békás Időfutam Budapest Bajnokságot, mely egyben a 2009. évi Amatőr Kupasorozat 1. futama is volt.

Az előnevezett versenyzők közül többen nem érkeztek meg, azonban szabálytalanság miatt az idén senkit nem kellett kizárni vagy időhátránnyal büntetni köszönhetően a verseny tisztaságára és biztonságára ügyelő Magyar HONDA CBF Egyesület motorosainak. Érdekességként megemlítendő, hogy az egyesület a Bikemag 2009. január-februári PhotoSokk interjúja – melyben Vanik Zoltán a versenyek kísérésére alkalmas motorosok és motorok nem kellő számáról beszélt – kapcsán jelentkezett, és idén a teljes Amatőr Kupa sorozatban közreműködnek.

A 18 kilométeres távot, amelyet idén is a Szentendrei-sziget északi oldalán Tahitótfalu-Kisoroszi-Tahitótfalu útvonalon jelöltek ki, leggyorsabban, így a Budapest Bajnoka címet kiérdemelve 45,5 km/órás átlaggal Bajcsi Balázs (P-Nívó-CHM) teljesítette, 23 perc 44 másodperc alatt. A női mezőny leggyorsabbja és a női Budapest Bajnok Zelinka Gabriella (FTC-Merida) lett 27 perc 34 másodperces idővel, így tavalyi címét megvédte. A bajnoki cím mellé, a verseny névadó támogatójának, a GreenZone Kerékpárüzlet értékes díjait is megnyerte a két versenyző.

A versenyt eredményesen teljesítő hat férfi és két női korcsoport első három helyezettje az érem és oklevél díjazása mellett az X-IONT izotóniás készítményeit vehették át.

Az idei évben első alkalommal megrendezett Rekumbens versenyen 11 rajthoz állt versenyzőből 10-en fejezték be a futamot. A leggyorsabb Képes Gergely volt 27 perc 35 perces idővel, közel 4 perccel lemaradva a Budapest Bajnoktól.

Részletes eredménylista: www.bvkk.hu

Az amatőr kupa következő futamát április 12-én, vasárnap délelőtt 10-től rendezi a Tatabányai Kerékpáros és Triatlon Klub. A Stop Cukrászda Időfutamon 15 és 30 kilométeres távokon, 13 korcsoportban nevezhetnek az indulók, a rövid távon pedig 4 korcsoportban mountain bike-kal is várják a nevezéseket. A verseny a Tarján külterületén található Tarjáni Nemzetiségi Táborból Héregen át vezet Bajnába, majd vissza Héregen át a táborba. A cél azonos a rajttal.

Nevezni a rajtnál lehet a verseny előtt, a rövid távra 8:30-tól -10:00-ig, a hosszútávra 12:00 óráig. A nevezési díj 1500 forint + 500 forint rajtszám bérleti díj, melyet visszaadnak. Minden célba érkező a Stop Cukrászda által felajánlott süteményből fogyaszthat. A mozgáskorlátozott és a fogyatékkal élő indulók részére a nevezés díjtalan. A verseny végén ajándéksorsolást tartanak. A versenyen fejvédő használata kötelező.

Az idei Amatőr Kupa tíz versenyből áll, a kiírásban szerepelnek mezőnyversenyek és időfutamok is. A legtöbb futamon rövid és hosszú táv közül választhatnak a versenyzők, lesznek tízegynéhány kilométeres távok is, a leghosszabb pedig a Balaton-kerülő júniusi Tour de Pelso 200 kilométere lesz. A kupa futamainak többségén bármilyen kerékpárral lehet indulni, egyes versenyeken a mountain bike-oknak külön kategóriát tartanak fent.

Az Amatőr Kupában minden évben az utolsó futam eredményhirdetését követően az éves teljesítmények alapján korosztályonként Amatőr Bajnokok hirdetésére, az érmek és az oklevelek átadására kerül sor. A kupa versenyein bárki elindulhat, aki betöltötte a 12. életévét (nők a 14-et) a nevezéshez fényképes igazolvány szükséges. Az Amatőr Kupa versenysorozatba a helyszínen is regisztrálhatnak a versenyzők.

További információk az április 12-i futamról: tktk.tade.hu


Amatőr Kerékpáros Egyesületek Szövetsége

Az Amatőr Kerékpáros Egyesületek Szövetsége (AKESZ) az amatőr kerékpáros versenyzőkért és a kerékpársport utánpótlás biztosításáért dolgozó civil szervezet. Kilenc kerékpáros szervezet együttműködését koordinálja, melyek közösen szervezik meg minden évben az Amatőr Kupa versenysorozatot.

További információk az AKESZ-ről: www.akesz.hu

Forrás: BVKK/AKESZ sajtóközlemény
Fotók: evelyn

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo