fbpx

Hamarosan rajtol a Mátra Maraton!

Már csak kevesebb, mint egy hónapot kell várni az ország egyik legnagyobb kerékpáros maratonjára, az augusztus 31-i Mátra Maratonra, amely egyben a 2008. évi T-Mobile Top Maraton sorozat 4. futama. Aki szívesen nyeregbe pattanna, és kipróbálná magát a Mátra útjain, annak ott a helye az eseményen! Három versenytáv és egy rövidebb túra közül lehet választani, így biztosan mindenki megtalálja a számára legideálisabbat.

A túra 10 km, rövidtáv pedig 35 km hosszú, tehát egy kevésbé edzett bringás is teljesíteni tudja kényelmes tempóban, közben gyönyörködve a táj szépségében. A középtáv útvonala már 60 km-en, míg a hosszútávé 90 km-en keresztül kanyarog a Mátrában, az ezeken rajtolóknak az ország legmagasabb pontjára, a Kékes-tetőre is fel kell tekerniük. Ezen a távon az ország legismertebb profi kerékpárosai is rajthoz állnak majd, az olimpia után először itt láthatjuk újra Parti Andrást is. Ha szívesen kipróbálnád, milyen Magyarország egyik legszebb részén kerékpározni, ne habozz, itt a helyed! A verseny rajt és célterületén, a sástói Oxygén Adrenalin Parkban a család minden tagja érdekes programokat talál a nyári bobpályán át a kisállat simogatóig.

Az MTB olimpiai krossz magyar bajnokság után tettünk egy kis kirándulást a sportág két kiemelkedő egyéniségével az idei Mátra Maraton helyszínén. Parti András képviseli hazánkat és a magyar mountain bike sportot a pekingi olimpián, Blazsó Márton pedig tavaly és tavalyelőtt is nyerni tudott a Mátra Maratonon. A verseny új rajt-cél területének érdekessége, hogy az Oxygén Adrenalin Parkból indulnak és ide is érkeznek a kerékpárosok. A sportolókat a helyszínről, a versenyről, és természetesen az olimpiáról is faggattuk:

Hogy tetszett az Adrenalin Park? Melyik volt a kedvenc „játékod”, amit kipróbáltál?
– Parti András: Nagyon jól éreztem magam, nem is gondoltam volna, hogy ilyen jól el lehet szórakozni ebben a parkban egy egész napot is akár. Két kedvencem is van, illetve három, a Canopy – mondjuk ezt tériszonyosoknak nem ajánlom – , a bob, és a quad.
– Blazsó Márton: Gyengébb „műsorra” számítottam, de kellemesen csalódtam. Nagyon élveztem szinte mindent. A kedvencem a nyári bob volt, ott a lehető leggyorsabban mentünk.

Ajánlanád-e másoknak a parkot, miért?
– Parti András: Igazából mindenkinek ajánlom, aki szeretne aktívan és kicsit „extrém módon” kikapcsolódni.
– Blazsó Márton: Igen. A gyerekek és a fiatalok élvezni fogják a játékokat, az idősebbek meg a jó levegőt és a gyönyörű kilátást.

Hogyan készülsz a Mátra Maratonra?
– Parti András: Erre azt kell hogy mondjam hogy most az Olimpián kívül, nem sok minden foglalkoztat, csak arra készülök. Utána pedig kimondottan a Mátra Maratonra készülni már nem igazán lesz idő.
– Blazsó Márton: Először egy kis pihenéssel, mert az utolsó két hónapot végighajtottam és ez kicsit sok volt. Aztán a következő pár hétben nyugisan fel tudom építeni a formám.

Mire számítasz a Mátra Maratonon, a vetélytársak és a saját teljesítményedet illetően?
– Parti András: Mivel a Mátra Marton az Olimpia után lesz egy héttel, remélem még jó formában leszek, másfelől viszont a hazautazás és az egyéb programok, miatt lehet hogy még kissé fáradt leszek. Persze azért, odateszem majd magam… A vetélytársak pedig biztos nagyon készülnek.
– Blazsó Márton: Magamhoz képest jobban fogok menni, mint eddig bármikor.

Andrisnak külön is feltettünk két kérdést: Milyen a pekingi „időrended”?
– Parti András: Augusztus 13-án utazom, és augusztus 23-án, ottani idő szerint 15 órakor indul a futamom. A tervek szerint augusztus 26-án érkezem haza.

Mire számítasz az olimpiai versenyen Pekingben?
– Parti András: Szeretném életem eddigi legjobb formáját hozni, és körhátrány nélkül befejezni a versenyt, a célom lehetőleg az első negyvenben végezni.

Bővebb információ a www.matramaraton.hu honlapon található az eseményről.

Forrás: Mátra Maraton sajtóközlemény

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo