fbpx

Félidőnél a SuperCross sorozat, Szórádi – Buruczki: 1 – 2

A cseppet sem kecsegtető időjárási előzmények ellenére újfent a már standardnak mondható, bő 80 fős mezőny gyűlt össze ezúttal a Kiskun Cross-on, ami az elmúlt évek kecskeméti helyszínéről elköltözött Kerekegyházára. A férfiaknál Buruczki Szilárddal ismét nem tudott mit kezdeni Szórádi Balázs, míg a hölgyeknél Benkó Barbara nyert szűk egy perces előnnyel a kissé betegeskedő Dósa Eszter előtt.

Benkó Barbara megérkezett a női kategória bajnoki címéért – ehhez azonban Dósa Eszternek is lesz még egy-két szava…

Benkó Barbara megérkezett a női kategória bajnoki címéért – ehhez azonban Dósa Eszternek is lesz még egy-két szava…

A verseny pályája egyaránt elnyerte tetszését mindenkinek, nagy általánosságban pozitívan nyilatkozott versenyző és néző egyaránt. A rövidnek mondható, bő 2 kilométeres körön 2 szimpla akadály, 1 lépcsősor és 1 homokos szekció nehezítette a haladást az igazán „krosszos” rengeteg kanyar mellett.

Buruczki Szilárd Ózd után Kerekegyházán is az élen végzett

Buruczki Szilárd Ózd után Kerekegyházán is az élen végzett

A második futamban a Fenyvesi Péter (X2S – Kona Team Ironclad), Pelikán János (Merida HCT), Katona Bálint (Tamási KE), Eke Zoltán (Pedáldöngölők KE) kvartett uralta a mezőnyt, ahol a fiatalok nem nagyon voltak „tisztelettel”, így leginkább Eke vezetésével haladt a sor. Az egyhangúságot aztán az utolsó előtti körben Fenyvesi törte meg, aki egy ritmusváltással széthúzta a sort – az erőviszonyoknak megfelelően, ami aztán lényegében a végeredményt is kialakította. Mögöttük egy másik négyes haladt hasonló egyetértésben a futam alatt, ebben Benkó Barbara (Focus M.I.G. Team), Rózsa Balázs (KSI Schwinn-Csepel SE), Kolb Tamás (Blue Scorpions MC) és Huszár Norbert (Salgótarjáni HKE) volt megtalálható. Itt sem az előzékenységről szólt a történet, hiszen Barbi vitte a sort a verseny nagy hányadában, amit aztán a fiúk a végén hála nélkül hagytak. Az előző csoportban beérkező Eke már elvitte a master 2-es dobogó aranyát, amit ez idáig mindkétszer Kolb tudhatott magáénak, most viszont Huszárnak is sikerült előtte beérkeznie, így ezúttal „csak” egy bronz jutott az összetettben vezető versenyzőhöz. A hölgyeknél Barbi mögött a betegséggel küzdő Dósa Eszter (Vitalitás SE) érkezett egy percen belüli hátránnyal, míg harmadikként – már körhátránnyal – Arató Gabriella (Sz.Sz.K.E.) futott be.

Látványos, élvezetes vonalvezetés a Kiskun Cross-on

Látványos, élvezetes vonalvezetés a Kiskun Cross-on

Az elit futam a már szokásosnak mondható vonatozással, helyezkedéssel indult. Az első kör végén még Búr Zsolt (Bringabanda SC) vezetett, a második kör végére aztán összerázódott az a 8-9 fő, aki az „erőt” képviseli ebben a rajtban. Aztán Buruczki Szilárd (Magellan Kőbánya TC) egy igen gyors harmadik körrel szerzett nagyjából 10 másodperc előnyt, amit innen lényegében a célig meg is tartott. Búr és Szórádi Balázs (Merida HCT) együtt próbáltak rá felugrani, amivel elszakadtak az addig még egyben maradt sortól, majd később Szórádi Búrt is elhagyta és magányos üldözésbe kezdett. Buruczki a legvégéig lőtávolon belül lehetett számára és talán a nyolcadik kör magasságában egy kicsit a „nem esik ez annyira jól azért” érzést is fel lehetett fedezni az élen álló arcán, ami szerint mégsem volt ez azért annyira laza győzelem. A negyedik helyért Reitinger Gábor (Vitalitás SE) vezette sokat a 3 fős csapatot, itt végül a sprintben alulmaradt Szabó Péterrel (Postás SE) szemben. Vinczeffy Zsolt, azaz Zerge pedig igen okos versenyzéssel lényegében a végén keveredett az abszolút hetedik helyre mellyel most toronymagasan nyerte meg a master 1-et Lengyel Gábor (Go Fast) és a gyulai Soós Károly előtt. A hobbi felnőtt győztes (háromból harmadszor) Pálmai Zsolt (Hotel Yacht Club KSE) ismét a Speciár Viktor (Merida HCT) és Cser Gábor (Merida Maraton Team – CST) kettős környékén utazott, míg Vertich Tamás (Salgótarjáni HKE) egyedül küzdötte fel magát a dobogó második fokára csapattársa, Csontos László előtt.

Szórádi és Búr egy ideig egymás mellett, aztán egymás ellen

Szórádi és Búr egy ideig egymás mellett, aztán egymás ellen

Szerencsére a verseny legvégét jelentő eredményhirdetést is megvárta a pont „időben” érkező eső, így remélhetőleg a SuperCross harmadik futama is mindenkiben pozitív nyomot hagyott. A sorozat következő állomása máris itt kopogtat az ajtón, hiszen rögtön az előttünk álló szombaton kerül sor a negyedik, balassagyarmati futamra!

Az elit férfi felnőtt kategória dobogója a SuperCross harmadik futamán

Az elit férfi felnőtt kategória dobogója a SuperCross harmadik futamán

Letölthető dokumentumok:
– Teljes eredménylista

Forrás: I. SuperCross Sorozat ssajtóközlemény, Kéri István
Fotó: Babka Szabolcs

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo