fbpx

Exkluzív versennyel bővül az Erste Tour: időfutam Budapest belvárosában

Különleges meglepetéssel készülnek az idei Erste Tour résztvevői számára a versenysorozat szervezői. Július utolsó előtti hétvégéjén exkluzív helyszínen, a pesti alsó rakparton, az Erste Bank Hungary Zrt. székháza és az Országház közötti szakaszon zajlik majd a mintegy 9 km hosszú egyenkénti indításos időfutam verseny. A versennyel azonos pályán végződik aznap kora délután a nemzetközi versenynaptárban szereplő UCI 1.2 kategóriás Budapest Nagydíj.

Exkluzív versennyel bővül az Erste Tour: időfutam Budapest belvárosában

Exkluzív versennyel bővül az Erste Tour: időfutam Budapest belvárosában

Az idei év Erste Tour sorozatának megkoronázásaként a szervezők egy egyenkénti indításos időfutam versenyt terveznek 2011. július 24-én, a tervek szerint 10 óra 30 perces kezdettel. A rendezvény helyszíne mindenképpen exkluzívnak tekinthető abból a szempontból, hogy amatőrök számára az utóbbi években nem rendeztek kerékpárversenyt Budapest belvárosában, de még a profi versenyzőknek sem volt évek óta lehetőségük Budapest szívében versenyezni. A verseny rajtja és célja a főszponzor Erste Bank Hungary Zrt. székháza előtt lesz, a versenyzők 4,5 km megtétele után az Országház előtt, a pesti alsó rakparton fordulnak majd vissza.

Az Erste Tour Budapest időfutamra a szervezők elsősorban az Erste Tour résztvevőit várják, de a verseny nem számít bele az Erste Tour összetett versenyébe, ennek megfelelően további amatőr versenyzők is nevezhetnek. Az Erste Tour versenysorozat résztvevői kedvezményt kapnak a nevezési díjból. A versenyen valamennyi korcsoport helyezettjei kupát és érmet nyernek, a győztesek pedig megkülönböztető mezeket kapnak.

A verseny rajt-cél területén, az Erste Bank Hungary Zrt. székháza előtt egész napos programok, koncertek várják a résztvevőket és szurkolókat. Az esemény különlegességét és érdekességét növeli, hogy a versennyel azonos pályán kerül megrendezésre a magyarországi viszonylatban az utóbbi évek legerősebb profi mezőnyét felvonultató, nemzetközi versenynaptárban szereplő UCI 1.2 kategóriás Budapest Nagydíj.

További információk: http://www.erstetour.hu/versenyek/budapest/versenykiiras.html

Forrás: Erste Tour sajtóközlemény

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo