fbpx

Erdélyi Eszter minden számban a legjobb volt

A dél-afrikai XTERRA világkupa futamon Erdélyi Eszter (X2S TEAM – YASEC) a JEEP TEAM színeiben magabiztos győzelmet aratott. Ráadásul úgy, hogy mindhárom számban a legjobb időt teljesítette – első nőként lépett a partra, leelőzte a nemzeti MTB bajnokot, aki váltóban indult majd szokásához híven fantasztikus futással több perc előnnyel ért célba.

Eszternek nemcsak szerencséje volt, hanem megfontoltan is versenyzett. Nem engedte, hogy a férfi mezőny bedarálja úszás közben, jól helyezkedett és sikerült jó tempót választania. Hegyikerékpáron csak arra kellett koncentrálnia, hogy ne előzze meg nő – ezért még a múlt héten őt legyőző MTB versenyzőt is maga mögé utasította, futásban pedig lazán, magabiztosan tette meg a nehéz terepen kijelölt pályát.

multi1.jpg

A versenyen nemcsak neki, hanem a férfi verseny esélyesének, a többszörös világbajnok Conrad Stoltznak is többen pályáztak a skalpjára. Sajnos Conrad hiába volt kimagaslóan jó, a technikai sportok ördöge nem kivételezett vele: többszörös defekt után a 6. helyen ért célba. Elsőként Eszter kinti csapattársa, a multisport fenomén Dan Hugo szakította át a célszalagot.A pálya nehézségei és a verseny viszontagságai Eszter élménybeszámolójában olvashatóak.

Forrás: www.3x2s.hu; Fotó: Multigirl

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo