fbpx

Dobogón debütált az LTV Merida Racing Ausztriában

Kiemelt erősségű viadalon mutatkozhatott be az LTV Merida Racing két junior-korú hegyibringása március utolsó vasárnapján Ausztriában. A budapesti Port.hu BringaExpón történt pénteki hivatalos csapatbemutató-kerékpárátadás után szenzációs versenyzéssel debütáltak Benkó László tanítványai. A 17. Kamptal-Klassik-Trophy UCI C1-es kategóriájú versenyen a fiatalok mérlege: Benkó Barbara révén aranyérem, Lukács Bálint pedig ötödikként zárt. A hazaiak közül rajthoz állt még többek mellett a csömöri színeket képviselő Juhász Zsolt is, aki Lukács előtt ezüstérmet szerzett, a salgótarjáni Koos Brigitta pedig hatodik lett. Az elitek közt Melts András megszerezte az első hazai világranglista-pontokat.
Benkó Barbara a dobogó tetején
A Bécstől alig 70 kilométerre megrendezett langenlois-i verseny hagyományosan a térség egyik szezon eleji legfőbb erőpróbája. A vendéglátókon és a magyarokon kívül ezúttal részt vettek csehek, szlovének, szlovákok, lengyelek, olaszok, hollandok, észtek, belgák, németek; a rajtlistán közel 420 hegyikerékpáros szerepelt. Az elitek közt induló, német csapatban versenyző Melts András a 13. helyen zárt, helyezése 4 világranglista-pontra volt elég.
A képen balról jobbra: Lukács Bálint az 5. helyen, míg a kettővel jobbra álló Juhász Zsolt a 2. helyen végzett
Benkó Barbara (LTV Merida Racing), junior női győztes: „Meg vagyok elégedve a győzelmemmel, az összetett ötödik hely azt mutatja, az elitek közt is megállom a helyem. Változatos pálya a langenlois-i: köves, gyökeres, van benne kemény, meredek kaptató és technikás lejtmenet egyaránt. Sokat edzőtáboroztam a közelmúltban, az eredményem is azt mutatja, hogy jó erőben vagyok. Jól bírom a hegymenetet, ám a sík szakaszokon mutatott teljesítményemen még javítanom kell, a közeljövőben erre fogok összpontosítani.”

Benkó László, az LTV Merida Racing edzője, a junior válogatott szövetségi kapitánya: „Rendben van a csapat! Év elején sokat tudtunk edzőtáborozni, az állóképességet és a technikát egyaránt volt módunk fejleszteni. Ha az LTV Merida Racing eredményeit nézzük: egy győzelem és egy ötödik hely, azt mutatja, hogy mindent megtettünk a felkészülés alatt, a fiatalok jó formában vannak, ez kiváló bemutatkozás egy ilyen C1-es kategóriájú nemzetközi viadalon. Ha pedig a válogatott szereplését összességében nézzük, ez az osztrák viadal a Közép-Kelet Európai nemzetek kiemelt versenye, ahonnan a csömöri Juhász Zsolt révén egy ezüstérmet is hazahozhattunk, tehát ott vagyunk juniorjainkkal Európa élvonalában és ez nagyon bíztató a magyar hegyikerékpársport jövőjét tekintve!”

Eredmények:

Junior nők:
1. Benkó Barbara (LTV Merida Racing), ideje: 1:13:52,
2. Horvat Melissa (osztrák), 1:26:15,
3. Lorenzova Marketa (cseh), 1:26:41,
6. Koos Brigitta (Salgótarjáni HKE), 1:37:22.

Junior férfiak:
1. Gehbauer Alexander (osztrák), ideje: 1:36:55,
2. Juhász Zsolt (CUBE Csömör), 1:40:58,
3. Rajchart Josef (cseh), 1:41:54,
5. Lukács Bálint (LTV Merida Racing), 1:42:27

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo