fbpx

Csütörtökön rajtol a Gemenci Nagydíj

Tíz ország 20 csapatának 149 kerekese áll rajhoz az Alisca Bau 34. Gemenci Nagydíjon. Szekszárdon és környékén a három nap alatt a Gálával együtt 378 km-t teker az Alisca Bau 34. Gemenci Nagydíj mezőnye. A 2008. július 10. és 12. közötti verseny a Nemzetközi Kerékpáros-szövetség (UCI) versenynaptárában 2.2-es besorolású, a kerekesek Europe-Tour pontokért fognak hajrázni. A magyarok többek közt német, angol, szerb, bulgár, román, szlovén, szlovák, horvát, olasz kerekesekkel mérik össze erejüket.

Az összetett éllovasának járó kék mez mellett is lesz még mire vadászni

Címvédésre a holland Oostlander részéről ezúttal csapata távolmaradása miatt nem kerülhet sor. A rajtlistán szerepel viszont a tavalyi összetett második, Kusztor Péter és a harmadik, a bulgár Germanov.

Kusztor Péter (P-Nívó Betonexpress 2000-Corratec SE):
„Tavaly másodikként zártam, idén győzni szeretnék. Az olimpia előtt ez a verseny lesz az egyik utolsó, igen fontos erőpróbám, szeretném, ha hazai közönség előtt dobogóra állhatnék, nem csak egyéniben, hanem csapatban is. Nem egészen egy hónap múlva már Pekingben leszek, jó lenne friss Európa Tour pontokkal érkezni! Elnézve a rajtlistát, erős csapat a szlovákoké, a szlovéneké, a németek pedig híresek az egységükről. Na, de mi is jó formában vagyunk… “

A tavalyi második helyezés után Kusztor idén győzni szeretne

A nemzetközi versenynaptárba 1999-ben 2.6-os besorolással került be a szekszárdi többnapos, majd 2004-től az UCI 2.2-es kategóriájú versenyen eleinte világranglista, ma a nemzetközi megváltozott szabályok értelmében Europe-Tour pontokért versengenek a kerekesek.

A Gemenci Nagydíj összetettjébe ugyan nem számít bele, de az ott eredményesen teljesítők meghívást kapnak a ’75-óta hagyományosan megrendezett villanyfényes kritériumversenyre, az Alisca Bau Kupára, mely a korábban kétszer is győztes Pálinkás Csaba emlékére lett kiírva. A T-Mobile társadalmi szerepvállalásának köszönhetően egész napos programok várják a T-Mobile Szekszárdi Kerékpáros Napra kilátogatókat. A biztonságos kerékpározás, a környezetvédelem, az egészséges életmód jegyében szervezett rendezvény műsorán túra, gyermekfutamok és demonstráció szerepel.

A versennyel kapcsolatos tudnivalókat Ignácz György főszervező ismertette

Ignácz György főszervező:
„Idén negyedszer rendezi az Ifjúsági Unió Szekszárd az Alisca Bau Gemenci Nagydíjat. A verseny egy 3 napos bringás fesztivál, melynek keretében több programot is megvalósítunk. Az országúti viadal mellett újdonság a T-Mobile Szekszárdi Kerékpáros Nap, melynek keretében például a gyermekprogramok mellett különböző távokon a T-Mobile Természetjáró Kerékpáros Túra szerepel a palettán. Büszke vagyok arra, hogy immár negyedik éve tartjuk a nemzetközi szövetségnél a 2.2-es besorolásunkat, melyért igen komoly erőfeszítéseket tesznek Egyesületünk önkéntesei és partnerei. A tavalyi UCI-bíró elégedettséggel távozott Szekszárdról, bízom benne, hogy idén is így lesz. Változatos útvonalat jelöltünk ki, lesz sprintbefutó, na meg a legendás „Kálvária”, hegyi befutó.”

Az Alisca Bau 34. Gemenci Nagydíj szakaszai:

Prológ, július 10.:
Delta – Coop Kupa, Szekszárd – Szekszárd, 2000 méteres hegyi időfutam

1. szakasz, július 11.:
Skoda – Alisca Autócentrum Kupa, Kaposvár – Szekszárd, 171 km-es mezőnyverseny

2. szakasz, július 12.:
Aldor Kupa, Szekszárd – Hőgyész – Bonyhád – Szekszárd, 163 km-es mezőnyverseny.

Alisca Bau Kupa, Pálinkás Csaba Emlékverseny, július 12., kritériumverseny Szekszárdon, 42 km.

[flv]http://www.bringatv.hu/videos/Gemenc_sajtaj.flv[/flv]

Letölthető dokumentumok:
– Versenykiírás
– Program
– Rajtlista
– Itiner

Forrás: Alisca Bau 34. Gemenci Nagydíj sajtóközlemény

A verseny hivatalos honlapja: www.gemencgp.hu
A verseny műsorfüzete megtekinthető: www.ecatalog.hu/gemencgp/

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo
Sütibeállítások