fbpx

Csomor Erika fantasztikus triatlon diadala

Hazánk kiemelkedő sportolója immár sokadszorra bizonyította be, hogy több duatlon világbajnoki címe után sem fáradt el, sőt egy más sportágban is, a hosszútávú triatlonban is a világ legjobbjai között van a helye. A ‘Ford Ironman 70.3 Oceanside’ triatlon versenyen olyan versenyzőket utasított maga mögé, akik jelenleg a sportág legjobbjai. Nem volt könnyű győzelem…

Erika az úszás során a tőle megszokottnál sokkal jobban úszott – duatlonista létére az triatlonisták élmezőnyében lépett partra. Meghozta eredményét az elképesztően kemény felkészülés. De még így sem az élmezőnnyel… Linda Gallo, amerikai úszóbajnok lépett partra elsőként, Erika csak a második nagyobb bollyal érkezett, percekkel az elsők mögött. Az élbolyban a legnagyobb nevek is kerékpáron voltak ekkor: Michellie Jones, Catriona Morrison és Mirinda Carfrae.
fotó: Ford Ironman
Erika mindenkit meglepve a kerékpáros szakasz első felében ledolgozta a hátrányát és már az elsők sarkában tekert rendületlenül. A futás előtt már csak 10 mp-ra volt a vezető Jonestól, aki ezen a távon többszörös bajnok. Azonban Erika futótudását mindenki ismeri és féli a mezőnyben – most sem okozott csalódást! A legjobb futóidővel, közel két perces előnnyel nyerte meg a versenyt.

A férfiaknál az amerikaiak egyik olimpiai reménysége, Andy Potts aratott győzelmet. Számára a verseny egyértelműbb volt, már az úszás után nem sokkal magabiztosan vezette a mezőnyt és nem is adta ki kezéből a kezdeményezést.

A hatalmas csatát az is fokozta, hogy a futás több körös volt, a versenyzők állandóan szembesültek egymással a fordítókban. A célban azonban mégis Potts futott át elsőként. 3 másodperccel késöbb pedig Alexander! Egy 4 órás versenyen ez hihetetlen szoros befutó!

Eredmények

Nők
1. ERIKA CSOMOR (HUN) 4:23:14
2. MIRINDA CARFRAE (AUS) 4:25:51
3. LEANDA CAVE (GBR) 4:26:40
4. MICHELLIE JONES (AUS) 4:28:51
5. SAMANTHA MCGLONE (CAN) 4:29:23
6. CATRIONA MORRISON (GBR) 4:30:15

Férfiak
1. ANDY POTTS (USA) 3:58:22
2. CRAIG ALEXANDER (AUS) 3:58:25
3. PAUL AMBROSE (AUS) 4:03:35
4. DAVID THOMPSON (USA) 4:05:31
5. RICHIE CUNNINGHAM (AUS) 4:05:38
6. BERT JAMMAER (BEL) 4:05:48

www.3x2s.hu
Fotó: Ford Ironman

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo