fbpx

Csomor Erika 4. a hawaii Ironman világbajnokságon

1731 induló, igazi konai időjárás, az év leginkább várt Ironman eseménye – a legendás hawaii versenyen ismét szerepeltek magyarok is a legjobbak között, megdőlt több pályacsúcs, született jó néhány meglepetés.

A jubileumi 30. Ironman Világbajnokságon a férfiaknál az ausztrál Craig Alexander, a hölgyeknél a brit Chrissie Wellington nyakába akaszthatták az aranyérmet és ők lettek a nap első hősei. A brit hölgy annak ellenére érte el ezt a káprázatos győzelmet, hogy a úszás után még szerelni kellett a kerékpárját. A 30. mérföldnél érte utol a mezőny elejét és onnan már ő diktálta a tempót, mindenkit maga mögé utasítva. Majd megszerezte a női maraton szakaszgyőzelmet is, új pályacsúccsal.

Csomor Erika egyre javuló teljesítménnyel a versenyen ismét bebizonyította, hogy ebben a sportágban is (mint szinte minden hosszútávú sportban – duatlon, maraton futás, hegyikerékpár) a világ legjobbjai között van. A 3. legjobb futóidővel és a számára legnagyobb fejlődést jelentő kiváló úszással tette le névjegyét a mezőnyben – ezen a versenyen már közvetlenül a legjobbak nyomában lépett partra.

Craig Alexander a féltáv világbajnoki címével és a tavalyi 2. helyezésével a tarsolyában vágott neki a versenynek. Végig az élmezőnyben volt, de okosan nem kezdett be túl gyorsan, fokozatosan erősített és káprázatos futással szerezte meg a nagyon nívós mezőnyben az elsőséget. Nyomában szorosan a régóta az élmezőnyben lévő – és korábban XTERRA világbajnoki címet is szerzett – spanyol Eneko Llanos ért célba, harmadikként pedig a meglepetésember, a belga Rutger Beke. Az Ironman legnagyobb nevei közül többen is meglepően rosszul szerepeltek, sok esélyes az első 10-be sem fért be (Al-Sultan, Stadler, Lieto, Vabrousek – de az utóbbi évek győztesei közül szinte mindenki ott volt a versenyen). A magyar bajnok, Major József a 36. helyen ért célba, de futásával ismét elkápráztatta a nézőket és a versenyzőtársait.

Eredmények:

Nők:
1. Chrissie Wellington GBR 9:06’23”
2. Yvonne Van Vlerken NLD 9:21’20”
3. Sandra Wallenhorst DEU 9:22’52”
4. Erika Csomor HUN 9:24’49”

Férfiak:
1. Craig Alexander AUS 8:17’45”
2. Eneko Burguera Llanos ESP 8:20’50”
3. Rutger Beke BEL 8:21’23”

36. Major József HUN 9:08’12”

Forrás: www.3x2s.hu

További részletek: www.ironman.com

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo