fbpx

Csillebércen 24 órán keresztül tekerik majd a pedált

Magyarországon egyedülállónak számít a szombaton rajtoló hegyikerékpár-verseny. A Csillebérci Szabadidőközpont főterén közel 900 bringás fog délben rajthoz állni, hogy vasárnap délig akár egyedül, akár csapatban, minél több kilométert tekerjenek a 24 órás verseny alkalmával. A szervezők ezúttal is több kategóriában osztanak díjakat, az eseményre 2-3 ezer szurkolót várnak. A verseny egyik különlegessége, hogy rajthoz áll Káldy Attila (MPA-Merida-Bikemag-Syncros) is, aki egyedüli magyarként háromszor teljesítette a Race Across America (RAAM) 5.000 km-es távját.

Harangvölgyi András ismerteti a versenyt a szeptember 10-én rendezett sajtótájékoztatón

A csillebércen kijelölt pálya 4 km hosszú, végig tekerhető, a közepesnél könnyebb nehézségű, 20%-a kivilágított, technikás és „szórakoztató”. Harangvölgyi András főszervező hét év tapasztalatával szervezi az idei viadalt. A legfontosabb szabályokat maga ismerteti:
„A versenyben 4-6 fős csapatok, párosok és egyéni indulók vehetnek részt. Minden csapatból mindig csak egy versenyző lehet a pályán. A csapattagok egymás között szabadon dönthetnek arról, hogy milyen taktikát választanak, és ki mennyi időt tölt a pályán. Váltani a „boxutcában” úgy lehet, hogy a beérkező versenyző a számozott csapattrikót, vagy chipet átadja csapattársának, aki felveszi azt, és csak ezután haladhat tovább. Az a csapat győz, amelyik 24 óra alatt a leghosszabb távot, azaz a legtöbb kört teszi meg.”

A verseny egyik különlegessége, hogy rajthoz áll Káldy Attila (MPA-Merida-Bikemag-Syncros) is, akit a Bikemag olvasóinak nem kell bemutatnunk. A most 49 esztendős kerekes – korábbi ultratriatlon világbajnok és háromszoros RAAM veterán – ezúttal országúti gépét hegyikerékpárra cserélve, szóló kategóriában áll rajthoz.

Káldy Attila ezúttal hegyikerékpár nyergében is próbára teszi magát

Káldy Attila (MPA-Merida-Bikemag-Syncros):
„Nagy fába vágtam a fejszémet, hiszen montis előéletem egyáltalán nincsen, ennek ellenére kíváncsi lettem, mit tudok kihozni magamból egy non-stop versenyen ebben a szakágban. Természetesen az utolsó hónapban már montival edzettem, mivel támogatóim a Meridától és a Syncrostól, amikor meghallották, hogy indulni szeretnék, rögtön segítettek, hogy építhessek egy megfelelő gépet a versenyre. A pályabejárásban és edzésekben Vinczeffy Zsolt segített, akinek ezúton is köszönöm a segítséget. Sajnos a múlt héten éppen Csillebércre menet összekülönböztem egy busszal, aminek eredményeként a kórházban kötöttem ki, a kezemet varrni kellett, de szerencsére nincs akkora sérülésem, hogy ne tudnék elindulni.”

A versenyen elindul Buruczki Szilárd (PCCC-Adidas-Magellan-X-Iont) olimpiai kerettag – tartalék -, aki idén megnyerte többek közt kategóriájában a T-Mobile TOP Maraton sorozat összetett versenyét. Ez lesz az első ilyen típusú versenye, mellyel kapcsolatban a következőket nyilatkozta:
„Igen jól sikerült a versenyszezonom, a TOP Maratonok mellett az Olimpiai Krossz Magyar Kupa összetettben is győztem. „Csak” az olimpiai részvétel maradt ki, de nem adom fel, a következőn ott szeretnék lenni. Ez lesz az első 24 órás versenyem, úgy hallottam, nagyon jó buli és verseny egyben. Szerintem nem árulok el titkot, ha azt mondom, talán vannak győzelmi esélyeink. Szezon végi levezetésnek szántam a versenynaptáramban, reméljük az időjárás is kegyes lesz hozzánk. A csapatunkat erősíteni fogja többek közt Szórádi Balázs, aki az idei Tour de Hongrie-n legjobb magyarként zárt.”

Aki pedig éppen nem teker, az drukkolhat csapattársainak – az aludhat is, ha tud -, de élvezheti a színpadi produkciókat, a tűzijátékot, figyelemmel kísérheti az óriás kivetítőt, na és beugorhat az úszómedencébe…

További információk: www.sportaktiv.hu

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo