fbpx

Cape Epic: Szó szerint Kulhavy és Sauser nyomát sem látták az ellenfelek a 4. szakaszon (Szentgyörgyi Krisztián beszámolójával)

A Cape Epic történetében 28. szakaszgyőzelmét arató Christoph Sauser és az olimpiai bajnok Jaroslav Kulhavy alkotta Burry Stander – Songo páros mintegy 18 perces előnnyel nyerte a dél-afrikai megamaraton negyedik napját. A második helyre a “tornanadrágos” Marco Fontana és Manuel Fumic, a harmadikra Philip Buys és Matthys Beukes (Scott Factory Racing) futott be, miután a tegnapi naphoz hasonlóan, ma is voltak, akik eltévedtek az élmezőnyben…

Célban Kulhavy és Schurter

Célban Kulhavy és Sauser

A specializedes fiúk elsöprő sikerével átvették az összetettbeli vezetést is, és így már közel 20 perces előnyre tettek volna szert a Karl Platt és Urs Huber alkotta Bulls csapat előtt.  Vagyis csak élvezhetnék a 20 perces előnyt, mert a zsúri átírta az eredménylistát. Történt ugyanis, hogy a Bulls két csapata és a Merida Multivan versenyzői is eltévedtek, amiért az összetettben 12 perces időjóváírást kaptak.

Hermida és a mobil wellness

Hermida és a mobil wellness

Hermida hosszasan bosszankodott, hogy csupán 12 perc jóváírást kaptak az eltévedésért, holott ők több, mint 15 percet veszítettek. Követték a nyilakat, de ennek ellenére mégis sikerült elkavarni. A mobil wellness sem javította meg teljesen a hangulatát.

A januárban autóbalesetben elhunyt Burry Stander özvegye és Burry bátyja egy csapatban tekerik végig a Cape Epicet, nem is akárhogy!  A mai szakaszon a második helyen értek célba, míg összetettben jelenleg a negyedik helyen állnak.

Manuel manuál - fotó: Gary Perkin

Marco manuál – fotó: Gary Perkin

Hazánk egyetlen indulója, Szentgyörgyi Krisztián (Northern Crocodiles/Trollope/X2S Team) és helyi csapattársa, Willie van der Vyver az abszolút 381. helyen értek be, ami a 115. helyre volt elegendő a masterek közt.

“Ma is kemény szakasz volt, 120 kilométer kb. 2400 méter szintkülönbséggel és ahogy ezidáig minden nap rekordhőmérsékletet mértek. 47°C volt ma a legmelegebb pillanatban!!!
Lassan idult a mai nap is nekem, de az első 10 km után elkaptuk a lendületet és elkezdtük pörgetni, hogy egy kicsit feljebb másszunk az összesített tabellán.

4 nagyobb hegy volt a mai napban és a harmadik betonúton érte el a csúcsot. Ahogy elterveztük partneremmel meg is indultunk szépen lendületesen és kezdtük a felzárkózást. Személyes siker, hogy partnerem háromszor figyelmeztetett, hogy túl gyors a tempó, várjak egy kicsit. Ez nagy szó, mert idáig neki kellett minden nap várnia rám.

És a nagy betonút után hihetetlen downhill állt előttünk. Nem vagyok egy félős fajta, de nagyon kellet koncentrálnom, hogy ne kövessek el hibát, nehogy bukjak. Sajnos nem sikerült hiba nélkül végigmennem, az utolsó hegy után egy kemény lejtőn sikerült a lehetetlen és átrepültem a 29-es kerékpárom kormányán, ahogy mi baráti körünkben ezt hívjuk, dobtam egy igazi “csótány hátont”. A mutatvány teljesértékű volt, mert sikerült a hátamra érkeznem, szerencsére homokba. 100 km környékén az ember agyilag már nem olyan friss, így könnyebb a hiba lehetősége is.”

Krisztián csapattársával a mai szakaszon

Krisztián csapattársával a mai szakaszon

A Scott-Swisspower MTB-Racing párosa, a világbajnok Nino Schurter és Florian Vogel már egyértelmű, hogy nem az összetett sikerre hajtanak. Nekik sem volt szerencséjük a mai napon, Vogel kikészült, Schurter viszont látszólag jól szórakozott. A sportág népszerűsítését viszont maximálisan komolyan veszik, ahogy az alábbi videóból is kiderül:

A 4. szakasz végeredménye:

1. Christoph Sauser-Jaroslav Kulhavy (Burry Stander-SONGO) 4:32.49,3
2. Marco Aurelio Fontana-Manuel Fumic (Cannondale) +18.07,6
3. Philip Buys-Matthys Beukes (SCOTT Factory Racing) +19.28,1
4. Stefan Sahm-Simon Stiebjahn (Bulls 3) +19.59,9
5. Max Knox-Kohei Yamamoto (Burry Stander-Songo 2) +20.30,9
6. Jose Hermida-Rudi Van Houts (Multivan Merida) +21.53,2
7. Karl Platt-Urs Huber (Bulls) +21.54,0
8. Thomas Dietsch-Tim Boehme (Bulls 2) +21.55,0
9. Hans Becking-Jiri Novak (Superior-Brentjens) +22.49,7
10. Nico Bell-Gabriel Combrinck (Westvaal Bells cycling) +28.22,4

Az összetett állása:

1. Christoph Sauser-Jaroslav Kulhavy (Burry Stander-SONGO) 19:40.04,9
2. Karl Platt-Urs Huber (Bulls) +1.12,1
3. Thomas Dietsch-Tim Boehme (Bulls 2) +13.30,3
4. Jose Hermida-Rudi Van Houts (Multivan Merida) +25.56,3
5. Marco Aurelio Fontana-Manuel Fumic (Cannondale) +47.57,2
6. Darren Lill-Charles Keey (Cannondale Blend) +52.48,4
7. Philip Buys-Matthys Beukes (SCOTT Factory Racing) +56.19,0
8. Stefan Sahm-Simon Stiebjahn (Bulls 3) +1:08.19,2
9. Hans Becking-Jiri Novak (Superior-Brentjens) +1:10.01,8
10. Max Knox-Kohei Yamamoto (Burry Stander-Songo 2) +1:18.59,1

Cape Epic – a harmadik szakasz összefoglalója
Cape Epic – a második szakasz összefoglalója
Cape Epic – az első szakasz összefoglalója
Cape Epic – a prológ összefoglalója
Cape Epic – előzetes információk

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo