fbpx

Buruczki győzelem az Ebike.hu Kupán

222 versenyző kezdte meg az XCO szezont az Ebike.hu kupán Szlovákgyarmaton. A pálya és az időjárás ezúttal a szebbik arcát mutatta, ragyogó napsütés és porszáraz talaj várta a versenyzőket az XCO Kupasorozat első fordulóján.

Dósa Eszter

Dósa Eszter

A versenyen 4 ország kerekesei vetélkedtek a helyezésekért, és komoly csatákat láthattak a kilátogatók az első rajttól az utolsóig. Az elit versenyen a Romániából Hazatérő Buruczki Szilárd (Magellan Kőbánya TC) mellett Juhász Zsolt (EURO ONE-Cube) és a fiatal lengyel Maciej Dombrowski (DEK MEBLE CYCLO KORONA) rögtön a verseny elején komoly előnyre tett szert, Juhász 16:58-al a verseny leggyorsabb körét is jegyezte. Nem sokkal lemaradva Blazsó Márton (Bike Team Szeged) majd Búr Zsolt (Bringabanda) követte az élen álló triót. Az élen 4 körön keresztül Juhász vitte a tempót, de Buruczki az ötödik körben robbantott és kis különbséggel ugyan, de megnyerte a futamot.

Győztesek és helyezettek a dobogón

Győztesek és helyezettek a dobogón

A nők mezőnyében már az első kör után kialakult a végső sorrend A lengyel gyöztes Katarzina Solushoz (DEK MEBLE CYCLO KORONA) a sérüléséből felépülő Dósa Eszter (Vitalitás -Scott-Nutrixxion) volt a legközelebb, de megszorítani nem tudta. A harmadik helyen Natalia Simorova (ZP Sport As.) érkezett szlovákiából. A férfi győztes szavai: „Kicsit „másnaposan” álltam rajthoz a szombati kolozsvári C2-es verseny után , az elején nem is ment jól a tekerés, ezért próbáltam tartani a tempót Zsoltival és a lengyel sráccal a táv felétől a második helyre jöttem fel, mert a lejtőkön le-le maradozott a lengyel. Az utolsó körben már éreztem , hogy Zsolti megfogható és a kör felénél, így robbantottam, igyekeztem az utolsó lejtőt az élről kezdeni, hiszen onnan már nemigen volt előzési lehetőség, ha nem hibázik az ember.” – További eredmények megtalálhatóak a www.temposport.hu oldalon.

http://vimeo.com/22533363

Férfiak, abszolút:
1. Buruczki Szilárd (Magellan Kőbánya TC) 01:27’09”
2. Juhász Zsolt (Euro One-Cube Pro MTB Team) 01:27’11”
3. Dombrowski Maciej (DEK MEBLE CYCLO KORONA) 01:28’55”

Nők, abszolút:
1. Solus-Miskowicz Katarzyna (DEK MEBLE CYCLO KORONA) 01:28’08”
2. Dósa Eszter (Vitalitas SE) 01:31’26”
3. Simorová Natália (ZP Sport, As.) 01:35’59”

Forrás: Ebike.hu Kupa sajtóközlemény
Videó: fanbike.hu

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo