fbpx

Buruczki és Simon hódította meg elsőként a Mátrát

Buruczki Szilárd és Simon Emese felnőtt győzelmével ért véget a 7. Mátra Maraton hegyikerékpár-verseny. A T-Mobile TOP Maraton sorozat negyedik, egyben záró állomására augusztus 31-én került sor. A versenyre 1493-an neveztek, az Oxygén Adrenalin Parkban felállított rajtkapu alatt 1260 bringás gördült át, hogy a három táv valamelyikét teljesítse. A kerekesek 28, 59 és 92 kilométer közül választhattak. Az esemény díszvendége a Pekingből a héten, eredményes, 23. helyezéssel hazatérő Parti András volt, aki az első kilométereken kísérte a hosszútávot választó férfiak mezőnyét. Buruczki és Simon a mátrai győzelmével hozott annyi pontot a tabellán, hogy az összetett T-Mobile TOP Maraton sorozat győzelmét is elkönyvelhette. A szervezők több mint harminc kategóriában hirdettek eredményt.

A szombat délutáni gyermekfutamok és a vasárnapi BringaSuli a kisebbeknek, míg a T-Mobile Természetjáró Túra a versenyláz nélküli, két keréken kirándulóknak nyújtott kikapcsolódást – utóbbin csaknem félszázan vettek részt. Ezúttal minden, a TOP-sorozathoz tartozó főszervező kivette részét, amíg Eisenkrammer Károly a verseny egészét felügyelte, addig Nagy Ádám a chipes időmérésért volt felelős, Tarnai Csaba a túrát kísérte, Harangvölgyi András pedig a túra résztvevőinek tartott rövid kerékpáros oktatást. A rajt-célterület helyszíne, a Sástó és Mátrafüred fölötti Oxygén Adrenalin Park kalandpályáival, játszótereivel, bob- és quad pályájával minden korosztály kalandvágyó képviselőjének igazi izgalmakat adott. A versenynap egyik színvoltja volt Parti András (Trek Józsefhegyi SE) olimpiai beszámolója, pekingi 23. helyezettünket ezúttal Eisenkrammer Károly főszervező társaságában a színpadon Péter Attila „vette mikrofonvégre”.

Buruczki Szilárd, felnőtt győztes: „Egyre népszerűsödik a sportág, ezt az is mutatja, hogy egyre több amatőr indul el a nagy hazai maratonokon. Nekem idén először volt célom a hazai T-Mobile TOP Maraton sorozat megnyerése – ha már az olimpiára nem jutottam ki –, a Dunán technikai problémáim adódtak ugyan, de így is sikerült megnyernem az összetettet. Ma jól éreztem magam a verseny alatt, igaz két és fél óra után jött egy holtpont, de átestem rajta. Jó darabig a Melts Andrissal haladtam elöl, miután defektet kapott, már csak arra kellett figyelnem, hogy a felvezető motorost kövessem…”

Simon Emese, felnőtt győztes: „Tudtam, hogy ahhoz, hogy az összetettet is megnyerjem, a Mátrában nagyon jó helyezést kell elérnem, mindenképp nyernem kellett. Nem vagyok nagy lejtőző, de a köves, gyors lefelék most jól mentek. Voltak idén hullámhegyeim – hullámvölgyeim, de sikerült itthon igazán nagy győzelmeket szereznem, és ez fontos nekem, mert szeretem a hazai maratonok hangulatát, a magyar hegyeket!”

Langsteiner Marianne, Magyar Telecom, marketing-igazgató: „A Mátra Maraton új helyszíne nagyon sokat nyújtott, nem csak a versenyzőknek, hanem a kalandpark és a játszóterek révén az egész családnak. A sport és a levegő mellett a kilátás is csodálatos élményt adott. Igazi szabadidősport rendezvény volt a mátrai. Mi kiemelten a kerékpársport felkarolását választottuk, idén jóval többen vettek részt a T-Mobile TOP Maraton sorozat állomásain, mint tavaly, úgy érzem, megérte a befektetésünk, célhoz ért társadalmi szerepvállalásunk! Cégünk is példát mutat: 12 munkatársunk jelezte korábban részvételi szándékát a rendezvényen.”

Eisenkrammer Károly főszervező: „Izgalmas lehetőségeket nyújtott az új helyszín, minden rendben ment a verseny folyamán. A kiállítói sátrak, az „expo” eddig nem tapasztalt vendégforgalmat bonyolított. Újabb sikeres versenyen vagyunk túl.”

[flv]http://www.bringatv.hu/videos/matra_maraton2008.flv[/flv]

Hozzászólások

Címkék:

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo