fbpx

Bükkszentkereszten döntőztek a diák-bringások

Hazánk negyvenhárom tanintézetének, 105 diák hegyikerékpárosa mérte össze tudását 2011. május 14-én, Bükkszentkereszten. Az idei MTB diákolimpia finálé és a nyílt XCO versenynek a központját az erdei sportparadicsomként is jellemezhető Lapka-sportpályán jelölték ki.

Bükkszentkereszten döntőztek a diák-bringások

Bükkszentkereszten döntőztek a diák-bringások

Az országos döntő érmeinek elosztása mellett a miskolci Kis-Galya KSE által rendezett viadal az U15 és U17 korosztály számára a harmadik, utolsó válogató volt az augusztusi, első utánpótlás Európa-bajnokságra.

A 7-18 éves tanulók hat kategóriában, igazán látványos csatákban döntötték el a helyezések sorsát. Míg az U9-es, az U11-es és az U13-as korosztály képviselői egymást követve a 1,5 km-es kis körön fordultak egyet, kettőt, illetve hármat, addig U15-től felfelé már a 3,5 km-es, rendkívül technikás nagy kör várt a résztvevőkre, akik kétszer, háromszor, vagy négyszer teljesítették azt.

Az érmek nagy többsége Pilisborosjenőre, Pilisvörösvárra, Gyöngyösre és Budapestre került, ami az egyéni eredmények összesítése után kialakított csapatsorrendből is kitűnik.

Bükkszentkereszten döntőztek a diák-bringások

Bükkszentkereszten döntőztek a diák-bringások

Az esemény fővédnökségét Jámbor Flórián, Bükkszentkereszt polgármestere vállalta el, aki a díjátadásban is közreműködött, míg a védnök Daragó Lászlóné, a Magyar Diáksport Szövetség alelnöke volt. A házigazda település önkormányzata mellett a Mountex, a Maxxis, a Hauser és a Rusztik Étterem Bükkszentkereszt járult hozzá a színvonalas viadal életre hívásához.

Megvan az Eb-keret

A jól sikerült, remek hangulatú versenyt követően Benkó László utánpótlás szövetségi kapitány javaslatot tett a szakági szövetség elnökségének arra vonatkozóan, hogy kik képviseljék hazánkat a nyár végi Eb-n. Íme, a május 16-án jóváhagyott keret:

U15 kcs.: Bucsányi Henrietta (Cegléd), Megyaszai Lilla (Gödöllő), Dina Dániel (Budapest), Kádi József Krisztián (Pilisborosjenő), Kelenföldi Áron (Budapest), Valter Attila (Csömör)

U17 kcs.: Brogli Réka (Sajószentpéter), Kubovics Klaudia (Pilisvörösvár), Bányai Dominik (Budapest), Erdélyi Attila (Csömör), Horváth Ádám (Budapest), Meggyesi Bercel (Pilisvörösvár)

A válogatott keret május 22-én (Krumbach) és június 18-án (Windhaag) egy-egy ausztriai edzőversenyen vesz részt. A két erőpróba között lesz még egy három napos edzőtábor is.

A bükkszentkereszti MTB diákolimpiai döntő győztesei:

Fiúk:

U9 kcs.: Gáti Péter (Könyves Ált. Isk., Miskolc)
U11 kcs.: Varga Levente (Német Nemzetiségű Ált. és Alapf. Műv. Isk., Pilisborosjenő)
U13 kcs.: Fetter Erik (Templom Téri Német Nyelvokt. Ált. Isk., Pilisvörösvár)
U15 kcs.: Kádi József Krisztián (Német Nemzetiségű Ált. és Alapf. Műv. Isk., Pilisborosjenő)
U17 kcs.: Meggyesi Bercel (Friedrich Schiller Gimnázium, Pilisvörösvár)
U19 kcs.: Fenyvesi Péter (Balassi Bálint Gimnázium, Balassagyarmat)
Nyílt XCO kategória: Medgyes Gábor (Gödöllői SK)

Leányok:

U9 kcs.: Hrenkó Hanna (Eötvös Gyakorló Ált. Isk., Nyíregyháza)
U11 kcs.: Nagy Vanessza (Kiss Árpád Ált. Isk. Dózsa Gy. Tagisk., Balassagyarmat)
U13 kcs.: Buzsáki Virág (Templom Téri Német Nyelvokt. Ált. Isk., Pilisvörösvár)
U15 kcs.: Megyaszai Lilla (Kossuth Lajos Gimnázium, Cegléd)
U17 kcs.: Brogli Réka (Ságvári Gimnázium, Kazincbarcika).
U19 kcs.: Tóth Adél Tímea (Bolyai János Gimnázium és SZKI, Salgótarján)

Az iskolák közötti csapatverseny végeredménye: 1. Német Nyelvoktatású Ált. Isk. (Pilisborosjenő), 2. Német Nemzetiségű Ált. Isk. (Pilisvörösvár), 3. Kálváriaparti Ált. és Sportisk. (Gyöngyös).

A teljes eredménylista  megtekinthető a www.kisgalya.hu honlapon.

Forrás és fotó: www.borsodsport.hu

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo