fbpx

Bringapóló: megvolt az első BAJnokság

Itthon körülbelül két éve űzik a bringapóló sportágat, ám eddig még hivatalos versenyek nem voltak. Idén a Magyar Kerékpáros Szakági Szövetség felvette a hivatalos versenyszámok közé a teremkerékpár szakág egyik számaként, így a bringapóló az idei teremkerékpár országos bajnokságon is hivatalos versenyszámmá avanzsált. A versenynek 2009. április 4-én Baj adott otthont nem kevés látványosságot kínálva a nézőknek…

Április 4-én felkerekedett hát a Millenáris bringapóló különítménye, hogy összemérje erejét más pólós társaságokéval. Bár közülük voltak, akik visszaléptek, de így is nagyszerű hangulatú meccseket vívtak, és az is jelentős eredmény volt, hogy a teremkerékpáros szakmai közönség előtt is bemutathatták az új sportágat.

Utóbbiak közt – lévén nyílt verseny – megtalálhattuk a német, osztrák, szlovák, valamint ukrán művészi teremkerékpár és kerékpárlabda csapatokat is, akik laikusok számára hihetetlennek tűnő produkciókat mutattak be. Aki még ilyet nem látott élőben – akárcsak jómagam -, az bizony szájtátva nézhette, mi mindent is lehet egy kerékpárral művelni. Olyan játszi könnyedséggel forogtak a versenyzők kormányfogás nélkül hátsó keréken egykerekezve, vagy lőnek labdát első kerékkel, hogy a fizika törvényeit teljesen felülírni látszanak. Láttunk nem kis darab 40-es, 50-es úriembert bringával félmétereset ugrani egyhelyben, fantasztikus összehangoltságban hátrafelé végrehajtott elemeket, és persze nagy eséseket is. A verseny fényét növelte a UCI csíkos mezben induló junior világbajnok művészi teremkerékpár lánycsapat részvétele is.

A bringapóló szakág első bajnokcsapata

A bringapóló szakág első bajnokcsapata

A bringapólósok versenyét egyébiránt nagy küzdelemben a BVSC gárdája nyerte, másodikként a Blue Scorpions Motor Club csapata zárt, őket pedig a helyi BAJ KSE versenyzői követték a dobogó harmadik fokán. Azon kívül, hogy az első hivatalos OB-ja volt e sportágnak, azért is kedves volt számunkra e verseny, mert egy nagyon látványos és jól szervezett rendezvényen mutatkozhattunk be. Reméljük ezen felbuzdulva jövőre még több csapat nevez majd be, és talán külön női meccsek is lesznek, legalábbis megtörténtek a Millenárison a lány bringapóló csapat megalakításának első lépései.

Szöveg és fotó: Gajdov Géza

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo