fbpx

Benkó Barbara ötödik az MTB EB-n

Az LTV Merida Racing szervezésében jutottak el a magyar versenyzok a németországi hegyikerékpáros Európa-bajnokságra, szövetségi segítséggel három mezőnyben összesen 6 kerekes álhatott rajthoz. A St.Welden-i olimpiai crossz futamokon a legkiemelkedőbb eredményt a klub színeiben versenyző Benkó Barbara érte el, aki ötödik helyen zárt a junior nők között.

A németországi pálya nyomvonala nem igényelt különösebb technikai tudást, letörések helyett enyhe emelkedoket, poros, hosszú lefeléket tartalmazott. A rajthoz való beszólítás nem kedvezett a mieinknek, Barbarának ennek ellenére remek versenyzéssel az 5. helyet sikerült megszereznie. Koós Brigitta (Salgótarjáni HKE) egy kör hátránnyal a 34. helyen ért célba. A junior férfiak versenyében Lukács Bálint (LTV Merida Racing) mellet Juhász Zsolt (Cube-Csömör KSK) és Béla Attila (Giant Gyömrő) indult. Mindhárman kiválóan teljesítettek, Bálint – végül 30. lett – és Zsolt – aki 18-ként futott be – sok olyan versenyzot tekert le, akiktol még az év elején kikapott. Az U23-as Lobmayer Balázs (Merida Maraton Team) teljesítménye a 69. helyre volt elég.
benko-barbara-5-az-eb-n-20.jpg
Benkó Barbara (LTV Merida Racing): “megérkezés után mentem egy kört a pályán átmozgatás gyanánt, de nem annyira tetszett. Gondoltam majd holnap. Na, akkorra sem lett jobb: izomból nyomatós, semmi technika, vagy csak elvétve. A tavalyi maraton Eb pályájából vágtak ki, szerintem 7,3 km-t. De ezzel kellett megbarátkozni, mondom, akkor nyomatom majd én is! Nagyon izgultam, sokat készültem erre a versenyre. Rajt elott elkezdett esni az eso – meg a lábamat is beütöttem. A beszólítás érdekes volt, nem tudom mi alapján történt, lehetett volna akár az országok tankflottájának nagysága szerint is. Az elso svájcit elottem eggyel szólították be a 3. sorba – végül is, csak a legnagyobb kerékpáros nemzet. Volt elottünk Izrael, Lettország, Észtország, Ukrajna. Beállítottak az izraeli lány mögé, de elfelejtettek neki szólni, hogy a pisztoly után el kell indulni, o stabilan állt ott. Kikerülve sikerült a 40-bol 38-nak “elkapnom” a rajtot. Jöhetett a felzárkózás. Nem is figyeltem, hogy fáj a térdem. Az elso 2 km-es aszfaltos tetejére sikerült felzárkóznom az élbolyra, nem kevés erofeszítéssel. Felérve láttam, hogy egy hármas már elment. A svájci Vivivel egymásra néztünk, régóta jól ismerjük egymást, tudta amit én, hogyha most nem, akkor soha nem tudunk felmenni. Jelzett, elkezdtük húzni, én felfelé, o síkon, tudtuk, ki hol jobb. Szétszakadt a boly, ketten próbáltunk felmenni, már látótávolságban volt az él. Az egyik lefelében közel 40-nél kiszakadt a pedálja, fogalmam nincs, hogy kerültem ki, csak a Szentlélek tartott a bringán. Innen egyedül mentem, de ismerve síkon a képességeimet, utolért egy belga és egy német lány. Semmi pénzért nem mentek volna elore, vagy ha a német néha elore ment, akkor belassultunk, így húztam én végig. Utolsó elotti körben meghúztam az emelkedot, a német leakadt, kicsit a belga is, de síkon visszajött. Végighúztam ot, majd utolsó körben az utolsó elotti kanyart elnéztem, o ezt kihasználva megelozött, és a végén lesprintelt. Esélyem sem volt, ráadásul uccsó két körön már masszívan szúrt a térdem is. Nagy gázt adtam végig, mindent megtettem, ennyire volt elég, de szerintem ez nem rossz, elégedett vagyok. Az ukrán meglepetéssel már nem annyira.”
mtb-eb-2008-magyar-csapat.jpg
Lukács Bálint (LTV Merida Racing): “vártam már ezt a versenyt, sokat készültem rá, a pálya is bejött, pihent is voltam. A verseny reggelén viszont nagyon kellemetlen torokfájásra ébredtem és még az orrom is folyt. Sajnos a rajtom nem sikerült, elég hátulról kezdtem a versenyt, az elso két körben a 35-38. helyeken tekertem, majd feljöttem a 25-re, egy egész nagy bolyt felvezetve, itt megeloztek még páran. Összességében elégedett vagyok a versennyel, a fejlodésem mindenképpen látszik.”

Teljes eredménylista: http://services.datasport.com/2008/mtb/emcc/

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo