fbpx

Benkó Barbara Németországban ismét világkupa-dobogón!

Múlt heti, belgiumi, aranyat érő világkupa-futam győzelme után a németországi Offenburgban álltak rajthoz Benkó Barbaráék. Az LTV Merida Racing juniorja az olimpai krossz számban ezúttal bronzérmes helyen végzett. A CUBE-Csömör KSK színeiben szintén juniorként tekerő Juhász Zsolt, javítva houffalize-i eredményén, most 12.-ként zárt, míg Lukács Bálint (LTV Merida Racing) egy bukás után visszaállva az 54. helyen futott be. Az elitek közt induló Melts András (Corratec World Team) a középmezőnyben ért célba.

offenburg1.jpg

Benkó Barbara bronzérmes (LTV Merida Racing):
„Tavalyról ismertem a pályát, tudtam, hogy elég durva lesz. A német lány nagyon meglépett, hárman harcoltunk tovább a dobogós helyekért. A svéd lánnyal ketten mentük végig a verseny hátra lévő részében, váltogattuk egymást. Utolsó körben Vivi elment nekem, amit már nem tudtam behozni, ki is fáradtam rendesen.”

– A múlt heti győzelmed után hogyan értékeled a mostani harmadik helyet?

– Nagyon örülök neki, kemény volt a verseny, megszenvedtem rendesen ezért a helyért. Itt már olyan színvonalon van a mezőny, hogy senki sem mehet biztosra és ha egyáltalán dobogóra, vagy 5-be kerül valaki, az nagy öröm, komoly dolog, mindennek jól kell mennie, hogy összejöjjön. Meglepő módon most lefelé nagyon jól ment, felfelé kevésbé – ami pedig mindig szokott – valószínű kicsit fáradt voltam. Boldog vagyok, hogy nekem ez mind a kétszer sikerült, de nem állok meg, 3 hét múlva Eb.

– Két dobogós világkupa-futam helyezés után mennyire foglalkoztat a sorozat többi állomása?

– Juniorban nincs összetett, mert nem mindegyik világkupán rendeznek junior futamot, de ha lenne, természetesen érdekelne a dolog. A képzeletbeli világranglistán most a 2. helyen állok, valószínű ez alapján lesz az Eb rajtszám osztás és beszólítás, ami nem rossz…

– Mi lesz a folytatás? Hogyan néz ki az elkövetkezendő hetek programja?

– Most szerdán ballagás, aztán május elsején egyből utazunk edzőtáborozni magaslatra, majd vasárnap hazajövök, hogy hétfő, kedd, szerdán érettségizzek, majd vissza edzőtábor, hétvégén Magyar Kupa Komlón, utána szerdán pedig utazás Németországba az Eb-re. Sűrű lesz, az biztos…

Lukács Bálint (LTV Merida Racing):
„A rajt után visszacsúsztam, majd jöttem folyamatosan felfelé. A harmadik kör közepén megakadt a lendület, borultam egy nagyot, elgörbült a váltóm, alig tudtam becsurogni a zónába, közel 30 helyet visszaestem. Végül az 54. helyen bejöttem, kicsit összetörve ugyan, de legalább nagy bajom nem lett.”

offenburg2.jpg

Eredmények:

Junior nők:
1. Mona Eiberweiser (német),
2. Vivienne Meyer (svéd),
3. Benkó Barbara (LTV Merida Racing).

Junior férfak:
1. Sagan Peter (szlovák),
…12. Juhász Zsolt (Cube – Csömör KSK),
…54. Lukács Bálint (LTV Merida Racing).

A versenyről bővebben ide kattintva található információ.

A csapatról bővebben: www.ltvracing.hu

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo