fbpx

Benkó Barbara ezüstérmes az olaszországi hegyikerékpáros világbajnokságon!

Az LTV Merida Racing 18 esztendős hegyikerékpárosa a magyar hegyikerékpáros sportág eddigi legjobb eredményét elérve a világbajnokság junior mezőnyében ezüstérmet szerzett. Az olaszországi Val di Sole-ban megrendezett világverseny U19-es olimpiai krossz futamában Benkó Barbara a kolumbiai Laura Abrillal már a verseny elején ellépett a többiektől, a végső helyezések a sprintbefutó alkalmával dőltek el.

Rekord számú nevezéssel kerül megrendezésre a 19. MTB és Triál Világbajnokság Olaszországban, melyen 52 ország 970 versenyzője áll rajthoz; a maraton szakág kivételével minden számban világbajnokot avatnak.

Benkó a tavalyi vb-n elért hetedik helyezésével és Eb-ezüstjével már letette névjegyét a nemzetközi mezőnyben, idén világkupa-futam győzelmével, Európa-bajnoki ötödik helyezésével, külföldön elért sikereivel bizonyította helyét a nemzetközi elitben. Barbara tavaly év végén váltott egyesületet, a pilisvörösvári Pilis Cross Country Clubból az akkor alakult LTV Merida Racinghoz igazolt, edzője továbbra is édesapja, Benkó László maradt.

Benkó Barbara (LTV Merida Racing), világbajnoki ezüstérmes:
„Meglepődtem, hogy az élre tudtam állni, ez olyan erőt adott nekem, hogy végig „nyomtam neki”. Sajnos a végére elfáradtam, a maximumot hoztam ki magamból. Nem gondoltam volna, hogy így fog menni, bár rengeteg munkát fektettem bele. Mérhetetlenül boldog vagyok, nagyon köszönöm annak, aki segített és hozzájárult a sikeremhez!”


Eredmények, 19. Hegyikerékpáros és Triál Világbajnokság, Val di Sole, június 18. (juniorok):

1. Laura Abril (Kolumbia)
2. Benkó Barbara (Magyarország, LTV Merida Racing)
3. Mona Eiberweiser (Németország)

Szöveg és fotók forrása: LTV Merida Racing sajtóközlemény

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo