fbpx

Benkó-arany, Lukács-bronz Szlovákiából

A szlovákiai Dohnany-ban állt rajthoz – több magyar montishoz hasonlóan – június utolsó hétvégéjén az LTV Merida Racing. A junior duó a 2011-es Európa-bajnokság várható helyszínén kialakított pályán két éremmel zárt. A Szlovák kupafutamról a friss vb-ezüstös Benkó Barbara arany-, míg Lukács Bálint bronzéremmel térhetett haza. A néhány hét múlva Pekingbe utazó Parti András (Trek Józsefhegyi SE) az elitek mezőnyében a dobogó harmadik fokán végzett.
Fotók: Babka Szabolcs

Lukács Balázs csapatvezetõ (LTV Merida Racing): „Nagyon örülök a hétvégének, újra tökéletes szervezésben volt részünk. Barbi kiegyensúlyozottan, szépen tekert, Bálint pechsorozata tompulni látszik, most is pár másodperccel maradt el a második helyezettől, ettől nagyobb baj ne legyen!”

Benkó Barbara: „Kíváncsi voltam milyen pálya lesz, hisz valószínűleg Dohnany fog otthont adni a 2011-es Eb-nek. Egész jó volt, bár kicsit hosszú, kb. 8,3 km, kemény, mászós felfelék, a lefelék viszonylag egyszerűek, gyorsak, de pont azért kellett rajta figyelni. A szervezõkön látszik, hogy komolyan készülnek az Eb-re, mely színvonalasnak ígérkezik, na és még van addig három évük.”

Lukács Bálint akcióban
Eredmények:

Junior nõk:
1. BENKÓ Barbara LTV Merida Racing 01:22:31
2. KOÓS Brigita Salgótarjáni HKE +18:05
3. JANÍKOVÁ Iveta TJ TO Toinec +20:34

Junior férfi:
1. FRIML Jakub Scott Scania 01:34:55
2. SVOBODA Milan Scott Scania +01:15
3. LUKÁCS Bálint LTV Merida Racing +01:26
4. BENE Zoltán Salgótarjáni HKE +03:03

Fotók: Babka Szabolcs

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo