fbpx

Magyar országúti sikerek Ausztriában

A hagyományoknak megfelelően idén is Tirol hegyei között, Langkampfenben került megrendezésre az osztrák kerékpársport utánpótlás korosztályának szezonnyitó versenye. A rendező egyesület, az RC ARBÖ-OSL Wohnen-Tom Tailor-RBK-Wörgl sportigazgatója, Günther Feuchtner szerint ezen a napon 15 éve mindig szerencséjük van az időjárással…Napsütéses meleg időben állhattak rajthoz 2008. április 13-án a versenyzők. Különösen fontos esemény volt ez a serdülő magyar válogatott Palotai Péter (edzője: Palotai Gabriella és Hazai György) számára, aki ebben a szezonban éppen a rendező klub sorait erősíti. Idei első versenyén egyben új csapatában is bemutatkozott, ráadásul nem is akárhogyan! Az U17 kategória 60 fős mezőnye 13 kört, összesen 49 kilométert teljesített futamában, a magyar fiú aktív közreműködésével. Péter 5 körrel a vége előtt egyedül vállalkozott szökésre, és bár később ketten is megelőzték, végül néhány másodpercet megőrizve előnyéből az üldözőboly előtt, a 3. helyen ért célba!

Palotai Péter a dobogó harmadik fokán

A serdülők után a junior kategória futamára került sor, amelynek szintén volt magyar vonatkozása. A tavaly még serdülőként versenyző, és Péterhez hasonlóan a 3. helyen végző Sulyok Balázs (RLM-Kostel’s Radshop-Grafenstein, edzője: Fülöp Tibor és Sulyok Zsolt) is ezen a napon mutatkozott be új csapata színeiben az osztrák mezőnyben. Balázs számára az volt a tét, hogy a kategóriaváltás után mennyire tudja felvenni a tempót a hosszabb távon. A 25 körös, 95 kilométeres viadalon ezzel nem volt problémája, a mezőnybefutóval végződő versenyen a 12. helyen végzett.

Sulyok Balázs edzői társaságában

A magyarok bemutatkozása tehát remekül sikerült, csapatvezetőik elégedettek voltak. A következő hétvégén szombaton Ybbs-ben egy időfutamon állnak rajthoz, vasárnap pedig következik a híres „Kirschblütenrennen”, amelynek emelkedői komoly megmérettetést jelentenek minden sportolónak. Jó előjel lehet Péter számára, hogy az elmúlt évben Balázs ezen a versenyen is bronzérmes lett…

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo
Sütibeállítások