fbpx

Az augusztusi pálya ob-n a P-Nívó sora is rajthoz áll

A héten újra benépesül a fővárosi Millenáris velodrom, augusztus 21. és 24. között kerül megrendezésre a 112. Felnőtt Férfi, 29. Női és Utánpótlás Kerékpáros Pálya Magyar Bajnokság. A betonteknőben tavaly a BVSC uralkodott, ezúttal a P-Nívósok és a Ferencvárosi kerekesek is gépre szállnak.

A négynapos pályaverseny alkalmával a szervezők az elit és utánpótlás-versenyzők mellett az amatőröket és a Masters bringásokat is díjazzák. A program csütörtökön reggel 10 órakor a sprint számokkal kezdődik, vasárnap a csapat időfutamokkal és a pontversenyekkel ér véget. A pályaverseny védnöke Krizsanits János, a Magyar Kerékpáros Szakági Szövetség elnöke. Tavaly a BVSC tarolt, idén azonban favoritjuk, Lovassy Krisztián sérülés miatt távol marad a küzdelmektől. Rajthoz áll viszont hazánk első kontinentális sora, a P-Nívó-Betonexpress 2000-Corratec SE Árvai Attila „B” világbajnokkal felálló sora. A Ferencvárosiak Berkesi András és Specziár Viktor korábbi bajnokaik révén számíthatnak sikerre, illetve időeredményei alapján Zelinka Gabriella is érem várományos lehet. A belépés mindenki számára ingyenes.

A versenyen amatőrök is indulhatnak, számukra csütörtökön 4-kor 200 méteres, vasárnap tízkor 3000 méteres időfutam, valamint pénteken 9-kor egy sprint csapat időfutam szerepel a kiírásban.


A részletes program és a versenykiírás innen érhető el.

Az amatőr futamokon induláshoz amatőr licencet kell váltani, mely a helyszínen is igényelhető 1500 forint és egy igazolványkép ellenében. Az amatőr futamokra a nevezési díj 200 forint.

A Millenáris Velodromban a heti két nyílt napon bárki ingyenesen edzhet az amatőr licenc birtokában, melyhez balesetbiztosítás és vásárlási kedvezmények is járnak. A licencigénylő lap az internetről is letölthető: http://velodrom.hu/wiki/doku.php/nyiltnap#licence


A Millenáris Velodromról röviden:

A Millenáris Velodrom Európa legrégebbi kerékpárpályája. 1897-ben itt rendezték az első nyilvános hazai futballmérkőzést, 1928-ban pedig a kerékpáros világbajnokságnak adott otthont. A 112 éves, Hajós Alfréd tervei alapján a húszas években átépített pálya szerdán 16 és 21, szombaton 10 és 15 óra között nyitva áll bárki előtt, a belépés ingyenes. Bár az épület kerületi védettséget élvez, a korábbi Nemzeti Sporthivatal elbonthatóként, területét magánbefektetőknek átadhatóként, hasznosíthatóként jelölte meg. Ez a magyar sport bölcsőjének pusztulásával fenyeget.

Elérhetőség:
Millenáris Velodrom
Budapest, XIV. Szabó József u. 3. (a Récsei Center mögött)
http://velodrom.hu

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo