fbpx

Ausztrál nemzeti DH bajnokság

Hétvégén zajlott az ausztrál nemzeti bajnokság Canberra mellett, azon a pályán, ahol idén a világbajnokság is lesz, illetve ahol tavaly eldőlt a világkupa állása, ugyanis Sam Hill ottani 11. helyével csúnyán visszaesett riválisával, Greg Minnaarral szemben.

Egy ország nemzeti bajnoksága önmagában még nem lenne annyira érdekes számunkra, de az ausztrál talán a világ legkeményebb sorozata, hiszen Sam Hill, Nathan Rennie, Jared Graves, Mick Hannah, Bryn Attkinson, Chris Kovarik, Mitchell Delfs is ausztrál, és a sort még lehetne folytatni sok ismert névvel, akiket akár a versenyfilmekből is ismerhetünk.

Szóval biztos, hogy minden komoly versenyistálló árgus szemekkel figyelte az eseményeket, hogy lássák, ki hogyan áll a téli felkészülés derekán. A pályáról azt kell tudni, hogy nem túl meredek és a végén van egy bő harminc másodpercnyi tekerős, lapos szakasz, tehát nagyon komoly fizikai kondíció is kell majd az idei világbajnoki cím elnyeréséhez. Ennek fényében érdemes szemlélni az eredményeket.

A győztes a tavalyi évet teljesen kihagyó Mick Hannah lett, aki a jelek szerint nem napozással töltötte a holt szezont. Új gyári szerződést kapott a GT-től, bár itt még Mongoose-zal ment. A két márka egy felügyelet alá tartozik, és a hírek arról szóltak, hogy a versenycsapat GT gépekkel fog menni. Talán a szezonra már egyértelműsödik ez a kissé ellentmondásos helyzet is. A lényeg, hogy Hannah-val jó lóra tettek, mert a jelek szerint még mindig nagyon erős a fiú.

Ott ilyen prototípusok is futnak a bajnokságban (2010-es Giant Glory)

Ott ilyen prototípusok is futnak a bajnokságban (2010-es Giant Glory)

A második, a 4X menő Jared Graves volt, akinek a kondíciójához eddig sem fért kérdés, de az utóbbi időben kizárólag a BMX-re, és az olimpia elmúltával is inkább csak a 4X-ra koncentrált. Jó, hogy újra elővette a nagy Yetit is. Persze ennek a nagy DH menők nem biztos, hogy ugyanígy örülnek.

A névsorban utánuk is ismertebb nevek következnek. Azonban nagy meglepetésre Sam Hillt az időmérős 3. eredménye után a döntőben csak a tizedik helyen találjuk, tehát megint nem jött össze neki a canberrai pálya. Az előző fordulóban pedig lezúzta a hátsó váltóját, így egyelőre nem indul sikeresen a szereplése a Speci nyergében.

Kovarik ezen a hétvégén vette el a szintén DH versenyző barátnőjét, Claire Buchart, így ő igazoltan volt távol. Rennie hiányzásáról viszont nincs hivatalos információnk, holott ifjonc morewoodos csapattársa, Mitch Delfs jelen volt, és négy másodperccel Hill mögött, a 16. helyen ért célba.

A női mezőnyben pedig remek magyar vonatkozású hírről számolhatunk be, hiszen ugyanezen a helyszínen a tavalyi 4X VK 3. helye után Boér Júlia most DH-ban tündökölt a 2. helyével. Gratulálunk!

Most még majdnem három hónap van a szezon első futamáig, illetve a nagy versenyzőknek ez inkább csak edzőverseny volt, így olyan sok következtetést még nem érdemes – és nem is lehet – levonni, de annyi biztos, hogy Mick Hannah-val és Jared Graves-szel ismét számolni kell. Hill pedig a 2007-es szezont leszámítva mindig hajlamos volt a kilengésekre, így jobb, ha kivárunk. Annyi mindenesetre biztos, hogy idén talán minden eddiginél több esélyes van, ami nekünk nézőknek a legjobb hír.

Részletes eredmények: www.farkin.net
Szöveg: KGÁdám
Fotó: www.ridemonkey.com/forums

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo
Sütibeállítások