fbpx

AEGON Cycling Team a Szerb Körversenyen

Vasárnap Szerbiába utazott az AEGON Cycling Team első sora, hogy részt vegyen a hétfőn rajtoló hétnapos Szerb Körversenyen. A csapat színeit Molnár István, Kiss Gergely, Rónaszéki Balázs, Verebélyi Viktor, Pintér Tamás és Vígh Zoltán képviselik. A csapatot Árvai Attila és Molnár Tamás vezetik, a versenyzők már két szakaszt maguk mögött tudhatnak.

Az AEGON Cycling Team első sora

Az AEGON Cycling Team első sora

„Nehéz hét vár a versenyzőinkre, a szervezők kitettek magukért, a mezőny nagyon erős. Nem szeretnék előzetes jóslatokba bocsátkozni, de szeretnénk jól teljesíteni. Vígh Zoli kiváló formában van, Kiss Gergő és Rónaszéki Balázs rutinja pedig sokat jelenthet a végelszámolásnál. A fiatal Pintér Tamásnak ez élete első felnőtt körversenye, kíváncsian várom mire lehet képes. Molnár Pisti és Verebélyi Viktor pedig napról napra jobb formában vannak.” – mondta Árvai Attila a csapat vezetője.

A Szerb Körverseny össztávja 1.125 kilométer, a szakaszokról a következőket érdemes tudni:

Az első szakaszon egy 18,5 kilométeres körpályán kell hat kört teljesítenie a mezőnynek, a szakasz profilja majdnem teljesen sík. A második szakaszon 166,5 kilométeres távon egy első és egy második kategóriás emelkedő vár a versenyzőkre. A harmadik etap 171,7 kilométere kiemelten nehéz lesz: egy első, két második és egy harmadik kategóriás emelkedővel. A negyedik szakasz nehézségeit a hossza okozza: 233 kilométer vár a mezőnyre komolyabb emelkedő nélkül. Az ötödik szakasz viszonylag rövid lesz: 84,5 kilométert kell teljesíteniük a versenyzőknek A hatodik szakasz ismét nehéznek ígérkezik: a szakasz rögtön egy második kategóriás emelkedővel indul, majd végig hullámos profilú pályán kell 189,5 kilométert abszolválnia a mezőnynek Az utolsó etapon rövid, de meredek emelkedők nehezítik a versenyzők dolgát, a 168 kilométeres táv befutója Belgrádban lesz

Az AEGON Cycling Team Szerb Körversenyre nevezett kerete a csapatbemutatón

Az AEGON Cycling Team Szerb Körversenyre nevezett kerete a csapatbemutatón

A versenyen 18 ország 20 csapatának 120 versenyzője áll rajthoz, a mezőnyben ott az új dán sztárcsapat a Christina Watches Onfone (benne Rasmussennel) , a belga Telenet Fidea és az orosz Itera Katusha csapata is, ezen kívül amerikai, kínai, kazah, bulgár, lengyel, német török és angol csapatok is képviseltetik magukat.

Időközben a mezőny már túl van az első etapon, melyet a Credit Agricole és Lampre egykori sprintere, Angelo Furlan nyert. Az olasz sztársprinter a mezőnyhajrán bizonyult jobbnak Tom Meeusen (Telenet Fidea) és Alexej Lyalko (Astana Track) előtt.

Versenyre készen állnak a paripák

Versenyre készen állnak a paripák

A verseny első szakasza nyugodt tempóban indult, majd Martin Grasev (Bulgaria National Team) és Esad Hasanovic (PARTIZAN POWERMOVE) kezdeményeztek szökést, lépésről-lépésre szakadtak el, a legnagyobb előnyük 2’45” volt a mezőnyhöz képest. Az előny azonban szépen lassan elfogyott és következett a véghajrá, amelyen Furlan megmutatta miért is ProTour szintű versenyző, miközben Michael Rasmussen a mezőnyben a 19. helyen érkezett.

Az AEGON Cycling Team versenyzői azonos idővel a főmezőnyben érkeztek: Kiss Gergely a 47., Rónaszéki Balázs a 68., Molnár István a 73., Verebélyi Viktor a 79., Vígh Zoltán a 80. helyen. Sajnos Pintér Tamásnak ezúttal nem volt szerencséje, 10 kilométerrel a cél előtt defektet kapott és bár a kocsisoron sikerült fennmaradnia, 1’48” hátránnyal a 97. helyen zárt.

Kritériumon hajt a csapat

Kritériumon hajt a csapat

Az első szakasz eredménye:
1. Angelo Furlan (CHRISTINA WATCHES-ONFONE) 2:33’52”
2. Tom Meeusen (TELENET-FIDEA) ai.
3. Alexej Lyalko (ASTANA TRACK) ai.
(…)
47. Kiss Gergely (AEGON Cycling Team) ai.
68. Rónaszéki Balázs (AEGON Cycling Team) ai.
73. Molnár István (AEGON Cycling Team) ai.
79. Verebélyi Viktor (AEGON Cycling Team) ai.
80. Vígh Zoltán (AEGON Cycling Team) ai.
97. Pintér Tamás (AEGON Cycling Team) 2:35’40” (+1’48”)

Az összetett állása az első szakasz után:
1. Angelo Furlan (CHRISTINA WATCHES-ONFONE) 2:33’42”
2. Grasev Martin (Bulgaria National Team) 2:33’43” (+0’01”)
3. Meeusen Tom (TELENET-FIDEA) 2:33’46” (+0’04”)
(…)
47. Kiss Gergely (AEGON Cycling Team) 2:33’52” (+0’10”)
68. Rónaszéki Balázs (AEGON Cycling Team) ai.
73. Molnár István (AEGON Cycling Team) ai.
79. Verebélyi Viktor (AEGON Cycling Team) ai.
80. Vígh Zoltán (AEGON Cycling Team) ai.
97. Pintér Tamás (AEGON Cycling Team) 2:35’40” (+1’58”)

A második szakasz keménynek ígérkezik: a mezőny Banja Koviljaca-ból indul, a befutó Bosznia Hercegovinában Pale-ban lesz. A 166,5 kilométeres távon két komolyabb emelkedő vár a versenyzőkre.

Elsőként egy 22 kilométeres első kategóriás emelkedő vízválasztó lesz 68 kilométer megtétele után, ahol 260 méterről 1200 méterre kell feltekernie a versenyzőknek, majd 132 kilométernél lévő sprinthajrá után 900-ról 1225-re.

Forrás: VBT Sport Sajtóközlemény; www.VBTroad.com

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo