fbpx

A zalaegerszegi Crossfesten zárul idén a hazai olimpiai pontgyűjtés

Utolsó fordulójához érkezett a hegyikerékpárosok olimpiai krossz Magyar Kupa sorozata. Az olimpiai pontszerzésbe számító utolsó hazai rendezésű, a nemzetközi szövetség (UCI) naptárában is szereplő C2-es krossz futamra a zalaegerszegi Crossfesten, a 2010. augusztus 15-ei Hotel Yacht Club Kupa alkalmával kerül sor. A sorozat tabelláját Buruczki Szilárd és Dósa Eszter vezeti. A két nap során terep félmaratoni futásra és downhill versenyre is sor kerül.

A zalaegerszegi Alsőerdő Napközis-tábor környékén a szervezők egész hétvégére biztosítják a sportos programokat. Szombaton 10:20-tól 21,097 km-es félmaratoni terepfutásra, vasárnap 13 órától downhill versenyre kerül sor. Vasárnap reggeltől rendezik a Hotel Yacht Club Kupa olimpiai krossz viadalt, mely mintegy 20 kategóriában került kiírásra, az UCI C2-es futamokat 14 órakor indítják. A pálya 5,3 km hosszú, talaja földes, helyenként agyagos erdei út. Eső esetén is járható, de igazán nehézzé válik. Előnevezni a www.odinsport.eu honlapon lehet. A programok közt szerepel még többek közt Bike Expo, tészta party és éjszakai kerékpártúra.

Crossfest 2010

Crossfest 2010

„A hét közepéig Szlovéniából és Ausztriából is regisztráltunk nevezőket, természetesen a hazai élmezőnyre is számítunk. Buruczki Szilárd és Benkó Barbara már jelezte, hogy jön.” – mondta Horváth Szabolcs versenyigazgató.

A Magyar Kupasorozat korábbi négy futamának eredményei alapján, a felnőtt/U23-as kategóriában a férfiaknál Buruczki Szilárd a tabella éllovasa 730 ponttal, második a szlovák Lami Michal 470, harmadik Béla Attila 357 ponttal. Az idei magyar bajnok Parti András szorosan a dobogó után – hosszabb szezon eleji kihagyást követően –, 350 ponttal negyedik. A hölgyeknél Dósa Eszter 670 ponttal vezeti a rangsort, mögötte Módos Gabriella 565, Erdélyi Eszter 560 pontos; az olimpiai szám idei magyar bajnoka, Benkó Barbara 400 ponttal az ötödik helyen áll.

Bővebb információk: crossfest.azt.hu, www.teamzkse.hu és www.mmtbszsz.hu

Forrás: MMTBSZSZ sajtóközlemény

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo