fbpx

A Mátrában zárul a Top Maraton sorozat

A Pekingben 23-ként a középmezőnyben végző Parti András még a kínai fővárosból is megerősítette, hogy az eseményen mindenképp láthatják a résztvevők az idén hetedik alkalommal megrendezésre kerülő Mátra Maratonon. A T-Mobile TOP Maraton sorozat negyedik, egyben záró állomására augusztus 31-én kerül sor. A Mátrában eldől, hogy az összetettben vezető Buruczki Szilárd és Nagy Hedvig végül ünnepelheti-e 2008-as tabella-elsőségét.

Augusztus utolsó vasárnapján a rövidtáv útvonala 28, a középtávé 59, míg a hosszútávé 92 km-en keresztül kanyarog a Mátra ösvényein. Az egyes kategóriák 9 óra 30 perc és 10 óra között vágnak neki az útnak. Az első Mátra Maratont még 2002-ben szervezte a Vuelta Kft., a kezdeti 380-as indulói létszám két év alatt átlépte az 1000 fos határt; az idei verseny hetében a szervezők már 1350 előnevezőt számlálnak, ez több mint a tavalyi 1240 fős korábbi rekord. A viadal a Magyar Kupasorozat egyik fordulója is egyben.

A tavalyi versenyen Blazsó Márton és Bickei Anna lett a felnőtt győztes, Blazsó – aki 2006-ban is diadalmaskodott – idén az összetett harmadik helyről várja a mátrai folytatást A T-Mobile TOP Maraton sorozat összetett dobogós helyei tekintetében az idei kétszeres bükki győztes Buruczki Szilárd 70 ponttal vezet, a nőknél Simon Emese mindössze 20 ponttal van lemaradva Nagy Hedvig mögött. Az olimpián 23. helyével remekül szereplő Parti András még hazautazása előtt visszaigazolt, hogy Peking után „ott lesz” a Mátrában is, eredménye – saját bevallása szerint – az átálláson múlik majd.

A szervezők ezúttal sem feledkeznek meg a kísérőrendezvényekről. A programok már szombaton megkezdődnek, 16 órától a gyermekeknek 500 méteres körpályán kijelölt futamokra kerül majd sor. Vasárnap 9 és 16 óra között lesz BringaSuli a kicsiknek, valamint szakavatott vezetővel a maraton rajtok után, 10 óra 30 perckor indul a hobbikerekesek számára a 10 kilométeres, könnyű terepre kiírt T-Mobile Természetjáró Túra – a nevezés ingyenes, jelentkezni a helyszínen lehet. A kalandokat kedvelő kísérők számára az Adrenalin Park 9 és 19 óra között nyújt kikapcsolódást.

Eisenkrammer Károly főszervező: „Idén egy nagyon izgalmas, az extrém sportokat kedvelők számára ideális helyszínről, az Oxygén Adrenalin Parkból indul a Mátra Maraton – és ide is érkeznek vissza a bringások. Az új rajt-célterület miatt szinte a teljes eseményt újra kellett gondolni. A Mátra Maraton legfontosabb jellemzőjét megtartottuk, vagyis a közép- és a hosszútáv mezőnye idén is felteker a Kékes-tetőre. A hosszútávosok még Galyatetőt is megmásszák. Marad a korábban megszokott időrend, vagyis 9:30-kor lesz az első rajt, és már 14 órától tartunk díjátadót a rövidtávon indulóknak. Viszont nagyobb lett a versenytávok szintkülönbsége, vagyis idén különösen igaz a Mátra Maraton szlogenje: „A legnagyobb kihívás a legmagasabb hegyen”.”

A T-Mobile TOP Maraton sorozat összetett állása 3. állomás alapján, a záró futam előtt

Hosszútáv, felnőtt férfi:
1. Buruczki Szilárd (PCCC-Magellan-Adidas-X-iont) 840 pont,
2. Bogár Gábor (Bringavilág SK Bornsport) 770 pont,
3. Blazsó Márton (ZKSE) 750 pont.

Középtáv, felnőtt nő:
1. Nagy Hedvig (Bringabanda SC) 810 pont,
2. Simon Emese (KTM – Erste Leasing) 790 pont,
3. Deli Anett (Bringavilág SK Bornsport) 700 pont

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo