fbpx

A Bundesligában és a világkupán egyaránt dobogón zárt a Multivan Merida

Moritz Milatz és José Hermida (mindketten Multivan Merida) legyőzhetetlenek voltak a szeptemberi Bundesliga-versenyen, Bad Salzdethfurthban. Csapattársuk, José Hermida második lett a világkupa schladmingi záró-futamán, összetettben a dobogó harmadik fokán zárt.

Moritz Milatz nyerte a Mountain Bike Bundesliga záró futamát Bad  Salzdethfurthban, aminek köszönhetően az összetettben is az élen  végzett. Milatz fantasztikus szólót mutatott be, rögtön a start után  megszökött a mezőnytől és innentől kezdve senki nem tudta  megszorítani. Egy hatfős üldözőboly alakult ki, melyben a csapattárs,  José Hermida is tekert, aki a végén meg tudta szerezni a második  helyet is a Multivan Merida csapat számára.

– Tökéletes napom volt. Nagyon jók voltam a lábaim és amikor  visszanéztem az üldözőkre, láttam, hogy José biztosít a csoportban.  Akkor már tudtam, hogy meglehet – utalt Milatz nyilatkozatában  a kiváló csapatmunkára.
– Hát igen, az üldözők nem hajthattak maximumon, köszönhetően annak,
hogy ott voltam a csoportban –
kommentálta Hermida a történteket.

Moritz Milatz nagyon elégedett, hogy meg tudta szerezni a Bundesliga  összetettet a második futamon. – Heubachban megmutattam, hogy megnyerhetem a  sorozatot. Nagyon örülök, hogy a végén minden jól alakult, főleg azután, hogy tavasszal nem jöttek össze a dolgok. Ralph Näf nem indult Bad Salzdetfurthban, ugyanis az előző héten  született meg a kisfia.

Eredmények, MTB Bundesliga, Bad Salzdetfurth:

1. Moritz Milatz (Multivan Merida, GER), 1.43.47
2. Antonio José Hermida (Multivan Merida, ESP) 1.44.15
3. Wolfram Kurschat (GER), 1.44.46
4. Fabian Giger (SUI), 1.45.05
5. Jochen Käss (GER), 1.45.55
6. Andes Hovdenes (NOR), 1.46.02
7. Klaus Nielsen (DEN), 1.47.14
8. Stefan Sahm (GER), 1.47.35
9. René Tann (GER), 1.48.13
10. Torsten Marx (GER), 1.48.56

A Mountain Bike Világkupa-sorozat utolsó fordulóján, Schladmingban, a spanyol Merida versenyző, José Hermida és a világbajnok Christoph Sauser domináltak a férfiak cross-country futamában. Hamar megléptek a többiektől és gyilkos csatát vívtak egymással. Az utolsó körben Sausernek sikerült kihasználnia Hermida egyik gyenge pillanatát és az így kiharcolt előny döntőnek bizonyult. Hermidának ez volt a tizedik második helyezése világkupa futamon. A Merida csapat másik versenyzője, Moritz Milatz is kiválóan szerepelt Schladmingban. Hatodik helyével élete legjobb világkupa eredményét érte el és megmutatta, hogy a világ élmezőnyébe tartozik.

A csapat többi tagja, Ralph Näf, Gunn-Rita Dahle Flesja és Nina Wrobel, nem indultak a záró futamon, Ralph Näf betegség miatt maradt otthon. Gunn Rita Dahle Flesja úgy döntött, nem indul semmilyen versenyen, amíg teljesen fel nem épül az olimpián szerzett sérüléseiből és inkább a következő évre koncentrál. Nina Wrobel még a nyáron hozott döntése szerint lezárta a versenyszezont.

Eredmények, Mountain Bike Világkupa, Schladming, Cross Country, férfiak:

1. Christoph Sauser (SUI), 1:57:56
2. José Hermida (Multivan Merida ) (ESP), +18
3. Ivan Alvarez (ESP), +1:08
4. Lukas Flückiger (SUI), +2:19
5. Jaroslav Kulhavy (CZE), 2:50
6. Moritz Milatz (Multivan Merida) (GER), +3:10
7. Florian Vogel (SUI), +3:22
8. Adam Craig (USA), +3:31
9. Mathias Flückiger (SUI), +3:43
10. Burry Stander (RSA), +3:52
36. Robert Gehbauer (AUT), +9:02

Világkupa összetett 2008, Cross Country férfiak:

1. Julien Absalon (FRA), 1340 pont
2. Christoph Sauser (SUI), 1195
3. José Hermida (Multivan Merida, ESP), 1064
4. Geoff Kabush (CAN), 1030
5. Burry Stander (RSA), 992
32. Moritz Milatz (GER), 295
125. Robert Gehbauer (AUT), 34
Forrás: www.bikefun.hu

Hozzászólások

Címkék:

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo