fbpx

A visegrádi 9. MVM Duna Maratonon nevezési csúcs mellett Parti és Simon a győztes

Rekordszámú nevezővel, 1518 hegyikerekessel került megrendezésre július 6-án a T-Mobile TOP Maraton sorozat 2. állomása, a 9. MVM Duna Maraton. Az öt ország bringásait felvonultató verseny a nemzetközi Inter-Mountain Series és a Maraton Magyar Kupasorozat futama is volt egyben. Harangvölgyi András és szervező csapata közel 30 kategóriában osztott díjakat. A felnőttek között az elsőséget a Pekingre készülő Parti András mellett Simon Emese szerezte meg.

A 3 napos nemzetközi programra idén is több ezren látogattak ki a Dunakanyarba. Az elitek mellett a hobbi kategóriák kerekesei is rajthoz álltak, a kiegészítő programokon családok, gyermekek vettek részt.

– Idei versenyünk a jövő évi, 10. Duna Maraton főpróbája volt, ami jól sikerült. Nevezési csúcs született, szuper idő és remek pálya várta a kerekeseket. Megpróbáltuk maximálisan kiszolgálni a versenyzőket, remélem, élvezték a versenyt – összegzett Harangvölgyi András főszervező.

– Meg vagyok elégedve a rendezvénnyel, kiegészítő programjaink igen népszerűnek bizonyultak – mondta Varga Kornélia, a T-Mobile kerékpáros project vezetője. – T-Mobile Természetjáró Túránk még újdonságnak számít, igen szép természeti tájakon vezetett a közel 8 kilométeres Dunakanyari – pilisi bejárásunk. Szép számmal vettek részt gyermekek a BringaSulin, társadalmi szerepvállalásunk, mely által a biztonságos közlekedést, a környezetbarát életmódot hirdetjük, sok-sok emberhez eljutott.

A Pilis emelkedőin kijelölt pályán 100-, 65- és 35 kilométeren csatáztak a kerekesek. A felnőtt férfiak mezőnyében végül Parti András olimpiai válogatotthoz méltón magabiztosan győzött, a szintén esélyes Buruczki Szilárd defekt miatt a negyedik helyre szorult vissza, a sérüléséből felépülő tavalyi győztes Hasenfratz Péter ötödik lett. A szoros küzdelmet mi sem bizonyítja jobban, mint Bogár Gábor és Blazsó Márton 100 kilométer utáni sprintbefutója, az ezüst-bronz csatából végül 2 másodperces előnnyel Bogár ért be előkelőbb helyen.

– Esélyesnek számítottam, de nem volt teljesen papírforma, a többiek is nagyon erősek. Az élboly úgy 50-60 kilométerig együtt ment, majd Dobogókő felé megindultam, ez bejött, elléptem a többiektől. Tetszenek a kemény hegymenetek, ezúttal volt bőven – összegzett Parti András, férfi győztes, majd olimpiai felkészüléséhez hozzátette: több maratonon már nem indulok az olimpiáig, néhány olimpiai krossz futamra, például az ob-ra koncentrálok. A programban szerepel még egy 2 hetes ausztriai edzőtábor 1500 méteren, majd augusztus 13-án repülök Pekingbe, 23-án pedig rajthoz állok az olimpián…

– Nagyon készültem – kezdte Simon Emese, női győztes –, mert a Duna Maraton Magyarországon az egyik, ha nem a legnagyobb maraton. A taktikám az volt, hogy a maximumot tekerjem végig, a betonon nyomtam, ahogy csak tudtam, a rajt pillanatától, szinte egyetlen lánnyal sem találkoztam. Dobogókőn már jelentős előnyöm volt, de tudtam, hogy társaim erősek, még bármi történhet. Mindent kiadtam magamból, a végére eléheztem és a lábam is begörcsölt, ezért picit vissza kellett vennem, de végül nagyon boldog voltam, hogy teljesítettem a célomat egy győzelemmel. A pálya nagyon jó volt, a szervezés TOP Maratonhoz méltó, na és nagyon sokan eljöttek ide a Pilisbe. Jövő héten az ausztriai Salzkammergut Trophy-n indulok, majd vissza ezerrel a Magyar Kupába.


T-Mobile TOP Maraton sorozat 2. állomás – 9. MVM Duna Maraton, eredmények

Felnőtt férfi hosszútáv (100 km):
1. Parti András (Trek Józsefhegyi SE) 4:17:09 ó
2. Bogár Gábor (Bringavilág SK-Bornsport) 4:26:03
3. Blazsó Márton (ZKSE) 4:26:05

Felnőtt nők, középtáv (65 km):
1. Simon Emese (KTM Erste Leasing) 3:39:25 ó
2. Hanna Bruthansova (szlovák) 3:49:54
3. Deli Anett (Bringavilág SK-Bornsport) 3:56:54

Felnőtt nők, középtáv, abszolút:
1. Simon Emese (KTM Erste Leasing) 3:39:25 ó
2. Nagy Hedvig (Bringabanda SC) 3:43:28
3. Vajda Márta (Merida Maraton Team) 3:47:52

Letölthető eredménylista (PDF formátum, ~280 KB):
duna_maraton2008_eredmenyek

[flv]http://www.bringatv.hu/videos/Duna_Maraton2008.flv[/flv]

Fotók: Nemes Róbert és Vanik Zoltán

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo
Sütibeállítások