fbpx

Pilisi túra a kerékpározás szerelmeseinek

A Vuelta Kft. idén indította útjára a háromállomásos Kerékpáros Túra Sorozatát, amelynek első két állomása egy-egy tóhoz kötődik. Az első, a Tour de Tisza-tó május 10-én a Tisza-tó körül, a második, a Tour de Zalakaros július 26-án a Kis-Balaton körül zajlott.
A sorozat harmadik, egyben befejező állomásán, szeptember 27-én, szombaton a hegyekbe várják a kerékpározás és a természet szerelmeseit. A fővárostól nem messze, Budakalász és Pomáz után érhető el a Pilis-hegység, amelynek legnépszerűbb pontja Dobogókő.

Talán nincs is olyan budapesti túrázó, aki ne fordult volna meg itt gyalogosan, kerékpárral vagy akár autóval. Innen, a dobogókői nagy parkolóból indulnak, majd ide is érkeznek az első Tour de Pilis kerékpáros esemény résztvevői. A profik, és a rendszeresen sportolók mellett ide várják azokat is, akik csak hobbiszerűen, kirándulásaikon ülnek fel kétkerekűjükre. Ők a 16 és a 40 km-es túra távok közül választhatnak.
A szervezők a sportosabbakra is gondolnak, hiszen a 40 km-es (egy körös) versenyen külön kategóriákat írtunk ki a mountain bike-kal, és az országúti kerékpárral érkezők számára. Akik pedig igazán felkészültnek érzik magukat, elindulhatnak a két körös versenyen, amely 70 km-es.

Bővebb információ: www.kerekparinfo.hu

Hozzászólások

Címkék:

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo
Sütibeállítások