fbpx

Oxigén Túra: Veszprémben is

Utolsó előtti állomásként Veszprém ad otthont 2010. szeptember 26-án a kerékpáros Oxigén Túrának. Az öthelyszínes, országos környezetvédelmi kerékpáros program vasárnapi eseményeit Harangvölgyi András főszervező a Városházán, sajtótájékoztatón ismertette szerda délután.

Veszprém, Oxigén Túra, Sportaktív, Sportaktív SE

Oxigén Túra, Veszprém

A 9-16 óráig tartó események központja a veszprémi Erzsébet-liget lesz. A több regisztrációs pontot érintő túra és a Környezetvédelmi Kerékpáros Vetélkedő mellett, a kísérőprogramok között kerékpáros ügyességi feladatok, bringás gyorsulási verseny, helytörténeti és környezetvédelmi kvíz valamint öko foglalkozás szerepel. Délután több előadást is meghallgathatnak az érdeklődők, melyek témája a biztonságos kerékpározás, a környezetvédelem, az egészséges életmód; a környezetbarát kerékpáros közlekedés, mely az Európai Unió elvei alapján a klímaváltozás káros hatásainak következményeire hívja fel a figyelmet.

A túra országos célja a közösségépítés, a kerékpárutak megismerése és használata, a szülők és gyermekeik figyelmének felhívása a biztonságos és balesetmentes kerékpáros közlekedésre, az egészségmegőrzés és a környezetvédelem szoros egymásrautaltságára. A korábban esős időjárás miatt elmaradt ötödik, egyben utolsó, esztergomi állomás későbbi időpontban kerül megrendezésre.

Bővebb információk: www.sportaktiv.hu

Forrás: Oxigén Túra (Környezetvédelmi Kerékpáros Vetélkedő öt helyszínen) sajtóközlemény

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo