fbpx

KorszakVáltó Határon-Túra: már az erdélyi hegyekben a csapat

Belecsaptak a túra keményebb részébe a Budapest és Csíkszereda közötti 757 kilométeres távot a kárpát-medencei magyar közösség baráti összetartásának jegyében letekerő bringások: a negyedik napon már Erdély kemény emelkedőin haladtak.

KorszakVáltó Határon-Túra 2010

KorszakVáltó Határon-Túra 2010

Kedden Székelyhíd és Zilah között 92 kilométer várt a kerekesekre, akik végre ideális kerékpáros időben, 23-24 fokban, oldalhátszélben teljesíthették a távot. Az amúgy is remek hangulatot fokozta az érintett falvak lakosságának lelkes bíztatása.

„Féltávnál vagyunk, a legfőbb hír keddről, hogy nincs hírem, minden hibátlanul működik, semmilyen szenzációról nem tudok beszámolni, de egyszerűen libabőrös néha az ember, olyan hangulatban fogadnak a falvakban. Tartottunk kicsit attól, hogy az erdélyi szakaszokon nehéz lesz megoldani az útvonalbiztosítást, mert nincs szerződésünk a román rendőrséggel, de mégis óriási segítséget kapunk, ahol elhaladunk, mindenhol lezárják a keresztutcákat, nagyon sokat segítenek, óriási köszönettel tartozunk nekik. A több mint százfős mezőnyünk nemhogy csökkent volna, hanem csatlakoztak olyan bringások, akik végigjönnek Csíkszeredáig. A mezőnyben egyébként kialakult egy sportosabb és egy lazább mag, akik eltérő tempóban közlekednek. Továbbra is várunk mindenkit, akik akár csak egy-két órás tekerés erejéig velünk tartanának utunk során!” – értékelt Eisenkrammer Károly főszervező.

Kolozsvárra érve többek között az erdélyi nagyvárosban született Szőcs Géza kulturális államtitkár köszöntötte a KorszakVáltó Határon-Túra több mint 100 kerekesét, akik a kárpát-medencei összefogás jegyében zajló tekerés 757 kilométeres távjának kétharmadán vannak túl.

A szerdai, Zilah és Kolozsvár közötti 102 kilométeres táv teljesítését követően a Kolozsvári Magyar Napok ünnepségsorozat keretein belül az operaházban ünnepelték az augusztus 20-án hatályba lépő, módosított állampolgársági törvény üzenetét hordozó bringásokat. A túrán részt vevő kerekesek – mint eddig minden célállomáson – szimbolikus aktus keretében ezúttal is zászlajukra kötötték az érintett város szalagját.

KorszakVáltó Határon-Túra 2010

KorszakVáltó Határon-Túra 2010

Sor került a Csíkszereda városába tartó túra első „versenyére” is, ahogy Eisenkrammer Károly főszervező elmondta: „A hegyekben kígyózó rossz minőségű, murvás utakon már nem kell olyan szigorúan venni a lezárásokat és a biztosítást, így egy 10 kilométeres hegymenetben sokan kipróbálták magukat, mit bírnak egymáshoz képest. A csütörtöki, hatodik szakasz reggelén kicsit borúsabb időre ébredtünk, egyébként is hűvösebb van a hegyekben, de szerintem ez már senkit nem gátolhat meg abban, hogy augusztus 21-én elérjük a célállomást Csíkszeredában.”

A túra részleteiről és a csatlakozási lehetőségekről további információk a www.korszakvalto.hu oldalon.

Forrás: Vuelta Sportiroda sajtóközlemény, www.vuelta.hu

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo