fbpx

Jöttünk, láttunk, bicikliztünk!

Május 10-én szombaton 4000 kerék fordult egyszerre a T-Mobile dunaújvárosi bringatúrájának kezdőállomásán, a dunaújvárosi Városháza téren. A bringatúra történetében legtöbben teljesítették a 35 kilométeres távot. Részt vett felnőtt, gyermek, profi és amatőr, öreg és fiatal egyaránt. Nem a versengés és a teljesítmény volt a cél, csupán az aktív kikapcsolódás, a közös sportolás saját és Földünk egészségéért…

tmob1.jpg

A sydney-i Olimpián aranyat nyert Székely Bulcsú és kétszeres olimpiai bajnokunk, Vári Attila családjukkal közösen vettek részt a Dunaújváros-Nagyvenyim- Mezőfalva-Dunaújváros útvonalon. Nemcsak a távot tekerték végig, de a helyszínen felépített Biztonságos Kerékpározás pályát is sikerrel teljesítették. Vári kisfia is bebizonyította, hogy méltó utódja lehet édesapjának, hiszen hiba nélkül teljesítette a kijelölt KRESZ pályát, így – több száz gyermekkel egyetemben – játékosan sajátította el a biztonságos kerékpározás alapjait.Sokan még csak most ismerkedtek a biciklizéssel, de ők sem unatkoztak. A helyszínen hivatásos kerékpár oktatók mindössze néhány perc alatt tanították meg a lelkes jelentkezőket a bringázás alapvető trükkjeire. Nagy volt az érdeklődés, és külön érdem, hogy két fogyatékkal élő kisgyermek is sikerrel sajátította el a kerékpározás alapjait.

tmob2.jpg

A sokszínű rendezvény színvonalát tovább emelte a T-Mobile bringaszerviz, ahol díjmentesen átvizsgálták minden két keréken közlekedő résztvevő járművét, ezzel is elősegítve a biztonságos kerékpáros közlekedést.

Hozzászólások

Címkék:

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo