fbpx

1200 feletti rekordrészvétel a Bringamánia Balatonkörön

Balatonföldvárról indulva, majd oda visszaérkezve került megrendezésre a McDonald’s BringaMánia Balatonkör 2011. április 16-án. A Föld napjához kapcsolódó program történetében rekordrészvétel született; a 206 kilométeres tókerülésen és a 86 kilométeres kiskörön összesen 1204-en rajtoltak el.

Halad a mezőny

Halad a mezőny

Az eseményhez hasonlóan hosszú, egész napos kerékpáros rendezvények ritkák Magyarországon: az első rajtra reggel hatkor, az utolsó befutóra este háromnegyed tízkor, az eredményhirdetésre fél tizenegykor került sor.

Tömeges kopátkelés kerékpárral

Tömeges kopátkelés kerékpárral

„A Balaton-kerülő túra 12 éves történetében az idei létszám rekordnak számít! A teljes tókerülésre 804-en, a kiskörre kerek 400-an indultak el; utóbbiak egyidejű kompátkelése nem mindennapi látványt nyújtott. Sok érdeklődőt vonzottak a családi rendezvények: népszerűnek bizonyultak a több korosztályban megrendezett gyermekversenyek, a BringaSuli oktatás, a különböző sportos bemutatók. A rendezvény sikere idén is igazolta az ötletadó Balatonkör Team munkáját, akik kétezerben útjára indították a túrát és azóta is aktív szerepet vállalnak a lebonyolításban.” – összegzett a Vuelta Sportiroda vezetője, Eisenkrammer Károly.

Eisenkrammer Károly és Pindroch Csaba

Eisenkrammer Károly és Pindroch Csaba

Látványos bemutatót hozott Nagy „Gizmo” Attila és csapata, a hátraszaltók mellett a 16, földön ülő bátor jelentkező feletti átugratás minden bizonnyal földvári csúcsnak számít. A triál-bemutató, a gyermekversenyek, a földvári 10 kilométeres túra, a BringaSuli ezúttal is vonzotta a fiatalokat és a családokat; a magyar találmányú, rohamos népszerűségnek örvendő Gauswheel kuriózumot jelentett. A McDonald’s BringaMánia Balatonkör kiegészítő-rendezvényein részt vevők száma tavalyhoz képest megduplázódott.

Gizmóék légishowja ismét nagy sikert aratott

Gizmóék légishowja ismét nagy sikert aratott

A 86 „kilométeresek” mezőnyét Pindroch Csaba is színesítette. A színművész, mint interjúban, a kétkerekűhöz való viszonyát érintő kérdésre elmondta, agglomerációban élő emberként szeretne a vonattal, kerékpárral történő közlekedésre áttérni. „Alapvetően azt látom, Budapesten a megfelelő intelligenciával és szerénységgel történő biciklis közlekedés lesz a jövő. Kerékpáros kultúra van kialakulóban, melyhez a külföldi egyetemisták is jelentősen hozzájárulnak, ezt több vidéki nagyvárosban, például Szegeden is tapasztalni lehet. A mai tekerésem nagyon megérintett, a balatoni szél, a nap, a hangulat, a bringás tömeg mind-mind nagy élményt adott.” – mondta a színész.

Megtekinthető volt az új közlekedési és sporteszköz a Gauswheel is

Megtekinthető volt az új közlekedési és sporteszköz a Gauswheel is

A McDonald’s BringaMánia programok következő állomására a zuglói Millenáris kerékpáros stadionban, családi nap keretében, május 22-én kerül sor.

A legkisebbek is találhattak maguknak szórakozási lehetőséget

A legkisebbek is találhattak maguknak szórakozási lehetőséget

Képgalériák: http://bringamania.hu/galeriak

További információk:
www.bringamania.hu
www.kerekparinfo.hu
www.balatonkor.hu

Forrás és fotó: Vuelta Sportiroda sajtóközlemény

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo