fbpx

Zsiráf-Bikegift kerékpárlift

A Bikegift által forgalmazott „Zsiráf” kerékpárlift a szokványos fali akasztós konzolrendszert spékeli meg két mérföldkőnek számító ötlettel: a kerék beakasztása a talajhoz közel, alacsonyan történik, majd a beépített mechanika emeli fel a kerékpárt. Továbbá az egész szerkezet elfordítható, így a bicaj szorosan a fal mellé állítható.

Gázrugóval működtetett “kerékpárlift” – ilyen is szerepel majd körképünkben!

A Zsiráf kerékpárlift az egyik legkényelmesebben használható, legkisebb helyigényű tároló a hazai kínálatában. Nem kell szembesülni a kerékpár magasra történő emelésével, ez nem veszi igénybe a vállízületet, mindemellett a helykihasználás szempontjából a kerékpár kellően magasra kerül. A kerék behelyezése a tartófalra merőlegesen történik, a kerékpár tárolása viszont a fallal párhuzamos, értékes helyet felszabadítva a rendelkezésre álló térből. A kerékpárlift egyértelműen innovatív megoldás, a kerékpártárolás újragondolása!

A technikai megoldás kulcsa a belső gázrugós mechanika. Amikor a bicajt levesszük, annak tömege a gázrugót “feltölti”, majd az első kerék behelyezést követően a tárolt energia felhasználásra kerül. A kerékpár megemelése így erőfeszítést nem igényel, ami masszív masinákat (lásd DH, e-bike, enduro, stb.) hajtó kerékpárosok számára maga a megváltás. A tárolás menete a következő: hátsó keréken álló bicikli első kerekét a gumírozott akasztóba behelyezzük, majd a mechanika a konzolt hozzávetőleg két méter magasságba emeli. Végezetül a felemelt kerékpár tetszőleges szögbe fordítható.

A Bikegift által kínált kerékpárlift a legtöbb kerékpártípussal kompatibilis. Teherbírása 30 kg, amely akár az elektromos kerékpárok számára is elegendő. Nemcsak a tárolt kerékpár, de maga a kerékpárlift sem foglal sok helyet: faltól mért távolsága mindössze 26 cm. Az innovatív szerkezet elsősorban beltéri felhasználásra ajánlott, a gázrugós mechanikára 1 év garanciát kínál a forgalmazó.

Hely szűkében a kerékpár kormánya tárolás előtt elfordítható, így a bicaj közvetlenül a fal mellé kerülhet. Ha a meghajtás a fal felé néz, a bicikli a helyiség hasznos területéből nem sokat sajátít ki. Ez a felállás ideális lehet a hosszabb időre történő tárolásra, más esetben – csekély helykompromisszum árán – azonnal használható bicajt emelhetünk le a falról. A Zsiráf sokak számára nyújt kényelmes megoldást a szeretett bicikli praktikus tárolására, emellett a költsége sem egetverő.

Jellemzők:

  • innovatív, könnyen kezelhető, kis helyigényű kerékpártartó
  • gázrugóval működő emelőszerkezet
  • a kerékpár a fallal párhuzamos állásba fordítható
  • 30 kg teherbírás
  • e-bike számára is alkalmas
  • egyszerű, erőfeszítést alig igénylő kezelés
  • többféle kerék- és gumimérettel kompatibilis
  • 1 év garancia

Ajánlott fogyasztói ár: 26 600 Ft.

További információ a forgalmazó honlapján.

 

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo