fbpx

WTB TCS tömlő nélküli (tubeless) gumirendszer

wtb_tcs_folyadekA WTB TCS tömlő nélküli gumirendszer három elemből áll: a félliteres kiszerelésű TCS tömítőfolyadék, a TCS felniszalag, amely 5 kerékre alkalmazható csomagban kapható, illetve a kereskedelemben kapható legtöbb UST abroncstípushoz egyaránt alkalmazható a TCS presta (szingó-) szelep. Segítségükkel bármely WTB TCS-kompatibilis köpeny tömlő nélkül használható, alacsonyabb nyomást, jobb tapadást és fokozott kényelmet lehetővé téve, nem beszélve a a majdnem teljes defektmentességről.

A TCS tömítőfolyadékot nem meglepő módon a tömlő nélküli gumirendszer specialistája, a piacvezető Stan’s No Tubes gyártja a WTB számára, így egy jól működő, megbízható, minden szempontból bevált terméket kapunk. A WTB által tervezett abroncsszalag három szélességben kapható. A TCS felszerelése és alkalmazása egyszerű, és mivel komplett, egységes, bevált rendszerről van szó, a hibalehetőség is minimális.

wtb_tcs_szelep

Ha már ilyen sok kiváló WTB kiegészítő kapható a hazai piacon, íme egy kis múltidéző a legendás amerikai gyártó történetéből! A WTB a californiai Marin megyében alakult 1982-ben, melyet a tartós és megbízható mountain bike specifikus alkatrészek iránti szükségletek tápláltak. Akkoriban a mountain bike-ozás egy új és virágzó sportág volt, a mountain bike-ok pedig nem voltak sokkal többek, mint sok furcsa alkatrésszel felszerelt kerékpárok.

„1987 Durango, Colorado állami vereny: Steve Potts / Joe Shirado / Carmen Rivers / Joey Peterson / Mark Slate / Jeff McWhinney / Roy Rivers / David Rivers / Todd Deangeu”

„1987 Durango, Colorado állami vereny: Steve Potts / Joe Shirado / Carmen Rivers / Joey Peterson / Mark Slate / Jeff McWhinney / Roy Rivers / David Rivers / Todd Deangeu”

Az eredeti WTB-csapatot rabul ejtette a terepkerekpározás, így nekiláttak tartósabb és funkcionálisabb alkatrészeket tervezésének, illetve saját bringák készítésének. Ebből a lelkesedésből csapott át tevékenységük végül egy sikeres multinacionális vállalkozásba, majd megalakult a WTB cég.

Mára a WTB már egy globális méretű vállalkozás. Alkatrészeinket használják terepkerékpározásra, közlekedésre, kikapcsolódásra és elit versenyzésre világszerte. 26 év alatt egy kissé megváltoztak a dolgok, a kis garázsból többszintes iroda lett. Ami azonban semmit sem változott, az a szenvedély és elkötelezettség a kerékpározás iránt. Ennek köszönhetően ma sok amatőr, hobbi és profi kerékpáros használja a WTB alkatrészeket a világ szinte összes pontján

A teljes TCS-rendszer

A teljes TCS-rendszer

wtb_tcs_rendszer_2WTB TCS tubeless adatok:

  • TCS folyadék 500ml, ár: 6200 Ft.
  • TCS abroncsszalag, 5 kerékre elegendő, három változatban (24 mm x 10 m belső átmérő 19 mm, 26 mm x 10 m belső átmérő 21 mm, 28 mm x 10 m belső átmérő 23 mm), mindegyik ára: 4300 Ft
  • TCS presta (szingó-) szelep 34 mm, ár: 1700 Ft.

További információ: www.wtb-bike.hu

 

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo