fbpx

WTB Slick Comp sima futófelületű köpeny

A mountain bike kerékpárok rendszerint mintázattal ellátott, terepre való köpennyel kerülnek a boltokba, aki kerékpározásai során általában mellőzi a szilád útburkolatot, annak ez a felállás javasolt. Legfeljebb azt kell eldöntenie, hogy milyen kompromisszumot kíván kötni a mintázat agresszivitása, a gördülési ellenállás, a tömeg, illetve a ballonosság tekintetében.

wtb_slick_1

Ellenben ha valaki szeretett MTB-jével ritkán hagyja el a szilárd burkolatú utakat, élvezni szeretné annak strapabíróságát, felfüggesztésének kényelmét aszfalton is, esetleg csak egyetlen kerékpárja van, amellyel a hosszú tempóedzéseket, kilométergyűjtést is végez, annak elengedhetetlen egy pár montis kerékmérethez való sima futófelületű köpeny. Ennek nem kell olyan keskenynek lenni, mint az országúti kerékpárokon található típusok, lévén nem versenyzésre, hanem edzésre való, a többlet kényelem, a tartósság és a ballonosságból adódó kiváló tapadás mindenképpen előnyös ehhez a felhasználáshoz.

wtb_slick_2Továbbá, a városban közlekedők is jobban járnak egy tartós, erős, nem sérülékeny, viszonylag ballonos sima futófelületű köpennyel, mint akár keskenyebb „versenytípussal”, akár a bütykös, aszfalton nehézkesen gördülő fajtával. A MTB-vel rendelkező „műutas” túrázók ugyancsak jól járnak egy ilyen köpennyel. Erre a köpenyre egyébként könnyedén szerelhetünk sárvédőt, lévén még így is bőven elfér a vázban a kerék. Így ha a kerékpáros „montis”, azaz 26”-os kerékmérettel rendelkező bicajt hajt, csak ajánlani tudjuk egy olyan köpeny beszerzését, mint a jelenlegi bemutatóban szereplő WTB Slick Comp.

Sajnos nem minden köpenygyártó kínálja ezt az igen hasznos típust, főleg nem a legideálisabb, másfél colos szélességű méretet. Még kevesebb az, amely nem teljesítmény-centrikusra hangolja ezt a típust, hanem praktikus használtra szánja, tartós gumikeverékkel, erős szövetszerkezettel, közepesen vastag futófelülettel. A WTB Slick nem éppen új modell a palettán, így az elmúlt évtizedben már bőven bizonyította hasznosságát, tartósságát, méltán népszerű választás.

Jellemzők:

  • gumiösszetétel: DNA
  • drótkarima: acél
  • méret: 26×1.5 ”
  • szövet: 27 tpi (szál/col)
  • abroncsszélesség: 17-23 mm
  • maximális nyomás: 80 psi.
  • tömeg: 520 g
  • felhasználás: MTB edzés, városi közlekedés, komfortkerékpározás, túrázás
  • körülmények: nedves vagy száraz; aszfalt, járda, szilárd útburkolat

Ajánlott fogyasztói ár: 6500 Ft.

További információ a forgalmazó honlapján

wtb_slick_3

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo