fbpx

WTB Cross Boss és Nano 40C – cyclocross reform!

Mint a nemrég megjelent Eurobike 2014 beszámolóban írtuk, a kaliforniai montis úttörő Wilderness Trail Bikes „tökéletesítő” feladatot lát el a kerékpáriparban: gazdag kínálatával a kerékpárosok széles táborának biztosít kiváló, elfogadható árfekvésű kiegészítőket, amelyek a legtöbb esetben a marketingmegfontolások helyett valós vásárlói igényeket elégítenek ki. Például a WTB TCS belső nélküli rendszere végre megoldást kínál a kerékpárosok egyik fő problémára: rugalmas módon 3 különböző rendszerként működik, megbízható, könnyen alkalmazható „tubeless” technológiát biztosít kedvező áron.

Gravel bike-kal makadám úton a világ végéig!

Gravel bike-kal makadám úton a világ végéig!

A Nano 40C félúton van a cyclocross és a 29-er köpenyméret között...

A Nano 40C félúton van a cyclocross és a 29-er köpenyméret között…

Hasonló hiánypótló a 2014/15-ös hagyományos téli cyclocross szezonra megjelenő két új WTB köpenymodell. Az immár 35 éve menetelő legendás márka elsőként ismerte fel, hogy a cyclocross felhasználásra gyártott drótperemes köpenyek elenyésző hányada lát valódi versenypályát (a versenyzők általában szingót használnak), és még kevesebbel állnak fel UCI-szabályok szerint megrendezett versenyek startvonalára. Tehát a nemzetközi kerékpáros szervezet 33 mm-es szélességkorlátozása a felhasználók 99%-át nem érinti, azaz a legtöbb kerékpáros sokkal jobban jár a ballonosabb kialakítással. És a cyclocross vázak döntő része simán fogad akár 40 mm-es szélességet!

Emellett a látványos fejlődést mutató Gravel versenyekhez és teljesítménytúrákhoz is jobban illik egy a szokásos bütykös „virsligumiknál” testesebb, jobb tapadást és nagyobb fokú kényelmet biztosító köpeny. Az új WTB Nano 40C négy centi szélességgel pontosan azt kínálja, amire a legtöbb „koskormánnyal” montizónak szüksége van, de még a trekkingkerékpárok használói is megfontolhatják, hogy a „dögnehéz”, egyszerű technológiát alkalmazó standard külsőjüket valami könnyebb, jobban gyorsítható és terepen is tisztesen helyet álló darabra cseréljék. A találóan „Monster Cross” köpenynek elnevezett Nano mintázata középen összefüggő, így kemény felületen gyors tempót tesz lehetővé, az oldalsó „mikroblokkok” pedig megfelelő tapadást biztosítanak a kanyarokban. Belső nélküli TCS-változatban, illetve könnyű, hajtogatós kivitel is kapható lesz. Az USA Gravel-bajnoka, Jay Petervary is a WTB Nano-t használja!

A Cross Boss "versenysúlyú", de kiséé ballonosabb cyclocross köpeny...

A Cross Boss “versenysúlyú”, de kiséé ballonosabb cyclocross köpeny…

A másik idei friss újdonság a Cross Boss 35C, amely kizárólag TCS-kompatibilis, belső nélküli használatra szánt változatban lesz elérhető – persze vész esetén természetesen belsővel is használható. A Cross Boss versenyhasználatra is alkalmas, így amatőr versenyzők számára ideális választás. Gyors középső futóéllel és kiváló tapadást biztosító szélső mintázattal rendelkezik, a Dual DNA gumikeverék (oldalt még lágyabb 50a alapanyaggal) még tovább fokozza a tapadást – főleg alacsonyabb guminyomás mellett ideális. A Cross Boss tömege 400 gramm alatt marad, ami a ballonosság függvényében rendkívül kedvező.

wtb_cross_boss_8

Gravel bike versenyzés WTB Nano-val…

wtb_cross_boss_7A rendelkezésre álló könnyű WTB 29-er felnikkel és kerékszettekkel kiváló tárcsás vagy abroncsfékes kerékszettekkel vághatunk neki a cyclocross versenyszezonnak vagy az eposzi hosszúságú tereptúráknak. A népszerű Frenquency abroncsmodell például kapható keskeny külsőkre optimalizált változatban, mindössze 405 grammos tömeggel, TCS-kompatibilitással. Említést érdemel, hogy a WTB kínál UCI-kompatibilis modell Cross Wolf néven, könnyű hajtogatós változatban, sűrű, rugalmas szövetanyagból, természetesen TCS-kompatibilitással is.

[divider scroll_text=”WTB Cross Boss és Nano 40C”]
Ajánlott bruttó fogyasztói árak:
Nano 40C: 9900,- Ft
Cross Boss 35C: 11.900,- Ft

További információ a gyártó honlapján
WTB-hírek magyar nyelven
wtb_cross_boss_4

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo